Tárt Kapu Galéria

1092 Budapest, Hőgyes Endre u. 2. fszt. 4. | +36-20-390-8815/Komáromi Erzsébet Katalin | http://tartkapugaleria.com

Oszd meg másokkal!

Desktop
Budapest belvárosában, a Belső-Ferencvárosban újranyílik a Tárt Kapu Galéria, a mentális zavarokkal élők műveit bemutató művészeti és közösségi központ. A hazai art brut és outsider művészet így először kap teret fővárosunk szívében. 
 
Hazánkban először az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben (OPNI) 2004-ben jött létre azzal a szándékkal, hogy bemutassa a művészetterápia során létrehozott art brut alkotásokat. A „lipóti” terápiás műhelyek kiállításait a szakma, a közönség, a kortárs művészek és a műgyűjtők nagyfokú érdeklődése kísérte. Az OPNI 2007-es bezárása magával vonta a Tárt Kapu Galéria megszüntetését is, mellyel megszakadt ez a misszió.
 
Öt év kényszerű szünet után a Tárt Kapu Galéria a Gyógyfoglalkoztatásért Alapítvány hosszas és kitartó munkájának eredményeként a Ferencvárosi Önkormányzat, Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzatának és az ESZSZK Merényi Gusztáv Kórház támogatásával nyílhat meg újra a nagyközönség előtt.
 
A Galéria célja, hogy nemzetközi színvonalon, európai kontextusba ágyazva képviselje és mutassa be a magyarországi art brut- outsider művészetet és az ehhez kapcsolódó szakmai munkát. A létrejövő új művészeti helyszín a főváros művészeti és társadalmi életét gazdagító tevékenységet folytat majd, működésének négy alappillére: a kiállítótér, a művészeti műhely, a szakmai és a közösségi programok. A nagyközönségre is nyitott, befogadó központot szeretnénk létrehozni. Kiemelkedő lehetőségnek tartjuk, hogy a Galériában a mentális zavarokkal élők művészeti világa közelebb kerülhet majd a mindennapi emberekhez.
 
Az újranyíló Tárt Kapu Galéria szakmai programja a magyarországi art brut művészetet össztársadalmi kontextusba helyezve mutatja majd be elősegítve a fejlődésről és a jövőről való felelős gondolkodás megszilárdulását, gazdagítva Budapest kulturális, művészeti és társadalmi életét.

Nyitvatartás:

Kedd14.00 – 18.00
Szerda14.00 – 18.00
Csütörtök14.00 – 18.00
Péntek14.00 – 18.00

Más időpontban előzetes bejelentkezés alapján.

Kapcsolat:

Telefon:+36-20-390-8815/Komáromi Erzsébet Katalin
Email:info@tartkapugaleria.com
Honlap:http://tartkapugaleria.com
Facebook:https://www.facebook.com/tartkapugaleria
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek