A Gomb anyukája

Oszd meg másokkal!

Desktop
Csokis Juli, Gomb-anyuka (fotó: ittlakunk.hu)

Nem is olyan rég írtunk a Gomb kávézóról, ami nagyon megtetszett nekünk, most pedig a kávézó anyukájával, Csokis Julival (aki eredetileg Kocsis Juli) beszélgettünk, mert miatta (jó, mondjuk nem csak, de azért eléggé) olyan a Gomb, amilyen.

A kávézó tavaly nyáron nyílt, Juli azóta tevékenykedik a kerületben. Juli fia, Álmos 7 éves, és Ferencvárosba jár iskolába. A Gomb nem esett messze a Julijától, eléggé hasonlít rá. Persze nem egyedül csinálja, két munkatársnőjével váltásban dolgoznak, nagyon lényeges, hogy velük teljesen jó összhangban tudnak dolgozni.

Juli mosolygós, kedves, impulzív lány, akinek nagyon fontos többek közt a kreativitás, a kultúra és a szabadság. Ez mind meglátszik a kávézón is, ahol nagyjából minden ezeket szolgálja. A Gomb - azon kívül, hogy például nagyon otthonos - olyasmi hely, hogy ha van egy jó ötleted, vagy valamiben jó vagy, akkor ott kaphatsz teret hozzá. Egyfajta "szociális" közösségi funkciót is ellát, és mára egy olyan értéket kezdett képviselni a hely, hogy egyre többen úgy látják, hogy nagyon nem kéne veszni hagyni. A környéken leginkább  a Trafóval tudnak együttműködni, Juli szerint az lenne az igazi, ha a közeli vendéglátóhelyek sok mindent közösen beszélnének meg.

Juliban rengeteg az energia, a Gombot sok egyéb funkció mellett kiállítóhelyként is üzemelteti, ahol színvonalas műveket láthatsz. Sok a terve is szeretne minél több kiállítást gyerekek műveiből, nagyon fontos szerinte a közösséget fejleszteni - nagyjából minden szinten, de például a Ferenc teret igen jó lenne kicsit feldobni. Szeretne oda például teraszt, bringatárolót és petanque-pályát. Sok a gyerek és a kismama a környéken, szeretne egy műhelyt is indítani a számukra. A téren álló pavilonban lehetne koncerteket, előadásokat, bábjátékokat szervezni.

Juli nagyon szereti Ferencvárosnak a Bakáts tér környékén lévő részét, tetszenek neki a kis utcák, zegzugok. Pozitívnak tartja, hogy sok az újépítésű ház a kerületben, és ezek környékén, meg ezektől függetlenül is egyre több a jó minőségű játszótér és családbarát hely. Ha a Ferenc téren jártok, nézzetek be hozzá a kávézóba.

Igen, ez is ő - pedig tényleg nem volt vallatás (fotó: ittlakunk.hu)

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?