Elhunyt Kőrösi Zoltán, József Attila-díjas író

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: terasz.hu)

Kőrösi Zoltán pénteken hunyt el, tragikus hirtelenséggel, 53 éves korában. A József Attila-díjas író a Ferenc téren lakott családjával, 2011 és 2013 között az FMK igazgatója volt.

Összesen 16 könyve jelent meg, a Magyar Rádióban is dolgozott szerkesztőként és dramaturgként, volt a Litera főszerkesztője, és tanított a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. 

"Első novellájával 1992-ben megnyerte a ferencvárosi szépirodalmi műhely, a Magyar Napló Örkény István-novellapályázatát. Ugyanebben az évben publikálta első kötetét, a beszélgetéseket tartalmazó Felrombolást, ezután folyamatosan jelentek meg regényei és novelláskötetei, például a 2004-es Budapest, nőváros, amiből Vizi Mária forgatott tévéfilmet 2008-ban, a 2006-os Milyen egy női mell? - Hazánk szíve, a 2011-es A hűséges férfi - Boldogságnovellák, vagy a 2013-as Magyarka.

Legutóbbi regénye, a Szívlekvár 2014-ben látott napvilágot. Két kötete vár idén megjelenésre: április elején kerül a könyvesboltok polcaira Az ítéletidő című regénye, júniusban, az Ünnepi Könyvhéten mutatják be egy kisgyerekeknek szóló verseskötetét." - írja az önkormányzat oldala.

Az irodalom mellett a focihoz és lakóhelyéhez is szorosan kötődött, 2004-ben megkapta a Ferencvárosért Emlékérmet.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?