Elhunyt Vathy Zsuzsa

Oszd meg másokkal!

Vathy Zsuzsa (forrás: MTI / Czimbal Gyula)

Elhunyt Vathy Zsuzsa József Attila-, Márai Sándor- és Prima díjas író, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) és a Magyar Írószövetség tagja.

Pápán járt elemi iskolába és gimnáziumba, majd a Veszprémi Vegyipari Egyetem hallgatója volt. Az újságírást 1970-ben kezdte, ekkor már jelentek meg novellái, elbeszélései, riportjai, kisregényei.

Férje Lázár Ervin volt, akivel 1986 óta laktak Ferencvárosban, a Lónyay utcában (Lázár Ervin róla nevezte el egyik hősét: Vacskamati = macska Vathy). Az írónő a rendszerváltás utáni ferencvárosi közélet aktív résztvevője volt, 1992-től pedig a Ferencváros című folyóirat főszerkesztője volt - írta az önkormányzati oldal.

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek