Olvasónk küldte: Deák Ferenc "Bamba", a Fradi világrekorder középcsatára

Desktop
Deák Ferenc "Bamba"

Olvasónk küldte a fenti fotókat kerületi Facebook-oldalunkra. Ezek Deák Ferenchez,  "Bambához", a középcsatárhoz kapcsolódnak. 

Olvasónk írja:

"A szülők: Deák Dezső és Mistrik Julianna, ekkor a IX.ker. Mester u.13 ház, fdsz.13. sz.lakói voltak és egyben a ház házmesterei is. Itt születtek még: Laura 1911, Julianna 1914, Dezső 1918.

A szülők később IX.ker.Viola u.37/B számú háznak lettek a házmesterei, itt született DEÁK Ferenc " Bamba" 1922-1998 a Fradi középcsatára."

Bamba 1947 és 1950 között játszott a Fradiban, és több világrekordot is tart. 1945-46-ban 34 mérkőzésen 66 gólt rúgott ami máig világrekord. Összesen 20 alkalommal szerepelt a nemzeti tizenegyben. A nemzetközi mérkőzések során 29 gólt szerzett, gólarány 1,45, ami szintén világrekord - írja a Wikipédia.

Deák a becenevéről: "Még Lőrincen neveztek el így, mert jó szokásom szerint a középkör táján, a felezővonalnál helyezkedtem el, látszólag úgy, mintha semmi dolgom nem lenne ott. Bambultam, de amikor jött a labda, mindig gyorsan és váratlanul mozdultam meg. Hiába, támadni és gólt lőni, ez a legszebb a futballban! Még ilyen bambásan is..."

 

Címkék: 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?