Két és fél millió forint adomány gyűlt össze helyi ügyekre!

Oszd meg másokkal!

Desktop
Király Hunor (Budapest Hangtérképe), Tóth Fruzsina Márta (A város peremén), Komáromi Erzsébet Katalin (Védett átkelő- Tárt Kapu Galéria)
Az Élő Adás est idei "győztesei": Király Hunor (Budapest Hangtérképe), Tóth Fruzsina Márta (A város peremén), Komáromi Erzsébet Katalin (Védett átkelő- Tárt Kapu Galéria)
Közel két és fél millió forint felajánlás gyűlt össze a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány 2. Élő Adás közösségi adománygyűjtő estjén- melynek a kerületi Budapesti Music Center Könyvtára adott otthont , november 22-én kedden - 3 helyi civil projekt támogatására. A programon résztvevő 92 támogató (magánadományozók és helyi vállalkozások, cégek képviselői), egy két és fél órás program keretében tették meg felajánlásukat, a projektek bemutatkozóit követően.

A modellt a londoni székhelyű The Funding Network  szervezet Giving Circle rendezvényeinek mintájára honosította meg az alapítvány, még 2015-ben. Tavaly, kis híján 2 millió forintot gyűjtöttek szintén 3 helyi ügynek, most sikerült ezt a sikert is túlszárnyalnunk fél millió forinttal! A város peremén projektamely 835 000Ft-ot gyűjtött, budapesti fiatalok társadalmi-művészeti projektje a városi szegregáció és stigmatizáció megértésére és enyhítésére irányul, és a városi szegénység felszámolásának kérdéseihez ad fontos támpontokat.  Az egykori IX. kerületi Dzsumbuj szükséglakás-telep emlékének megőrzése és tudományos igényű feldolgozása a céljuk, a projektben egy tavaszi programsorozatot terveznek. A belső – ferencvárosi Tárt Kapu Galéria  Védett átkelő projektje számára 983 000Ft-ot ajánlottak fel a támogatók, amely lehetővé teszi , hogy a Galéria elindítson pszichiátriai és mentális betegek számára három művészetterápiás csoportot, hozzájuk kapcsolódó alkotói hetekkel és kiállítással. A Budapest Hangtérképe projekt részére felajánlott adomány pedig 625 000Ft lett az este végére, amiből a közösségi történetmesélés, közösségi emlékezés fejlesztése a cél. Mindezt hangfelvevők segítségével, kiemelt témaként kezelve a közösségi kezdeményezések és terek bemutatását és népszerűsítését, a közösségi aktivizmus szélesebb körű elterjesztését, és párbeszédet a városról, mint élhető közösségi térről, benne a Ferencvárossal.

A kedvezményezett szervezetekkel a - helyi adomány népszerűsítéséért létrejött és az Élő Adást megszervező és lebonyolító - Ferencváros Közösségi Alapítvány (FKA) 2017 januárjában támogatási szerződéseket köt, majd átutalják nekik a beérkezett adományokat. A program alatt nem pénzbeli adományok is érkeztek, önkéntes munka,  Tilos rádió műsorban szereplési  felajánlásokkal és egy webshop felület elkészítésére vonatkozóan. Az adománygyűjtő est kitűnő hangulatához hozzájárult a Ferencvárosban élő Juhász Tomi történész végzettségű zenész is, aki a Vaklárma zenei anyagából játszott a közönségnek. A 2. Élő Adás kerületi támogatói voltak: Budapest Music Center, Nándori Cukrászda, Deák Szóda, Costes, Borháló, Bonbonier és a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány Sütiflotta programja. Szakmai együttműködői partnereik voltak a The Funding Network és a KÖZÖS Alapon program. További részletek az FKA honlapján és facebook oldalán.

 

 

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek