Pénteken és szombaton látogasson el a Ráday Korzóra

Oszd meg másokkal!

Desktop
A Ráday Korzó első eseménye a Bakáts téri hentesnél lesz, pénteken 1-kor Henteskritika élőben.

Közös kocogás, élő henteskritika, kerekasztal-beszélgetések, krimiklub, koncertek, kenyér- és kalácssütés, romakép matiné, városi séták, kiállítások, divatbemutató, mobilapp-túra, hajvágás és nyelvórák, science shop, virágmesék - és itt abba is hagyjuk a fölsorolást, mert ilyen és ehhez hasonló különleges programok tucatjaival van tele a naptár szeptember 22-én, pénteken, és 23-án, szombaton a Ráday utcában.

Eddig már több mint 40 helyi kávézó, galéria, kisbolt és közösség csatlakozott a Ráday Korzó másfél napos eseményéhez programjaival. Az ötlet belső-ferencvárosi magánszemélyek és civil szervezetek kezdeményezéséből született meg, alapvetően azzal a szándékkal, hogy Belső-Ferencváros lakói, legyen az pékség vagy könyvesbolt, kávézó vagy egyházi gyűjtemény megmutathassák magukat a szomszédaiknak, a környékbelieknek és természetesen a látogatóknak. Fullajtár Andrea Marlene Dietrich-et idézi meg a Manga Cowboy-ban, a Boldogasszony Iskolanővérek megmutatják a nővérkertet, ahol sétálni és beszélgetni lehet, a Két Egér Könyvesboltban interaktív mesejáték lesz, a Skandináv Házban ingyenes svéd- és norvég próbaórákat vehetünk, de körbe is kocoghatjuk Belső-Ferencvárost, ahogy kenyeret is süthetünk a pékekkel a Butter Brothers-ban, vagy Dürer-metszeteket nézegethetünk a Ráday Gyűjteményben és a sor még bőven folytatódik. A többi között mintegy 10 helyen is koncertek lesznek a Budapest Music Centertől a Soul Cafén keresztül az If-ig, sőt még a 2B Galériában is szól majd a jazz. És hogy mit keres a Ráday-ban a Voyager-1 űrszonda? Az is kiderül.

A civil kezdeményezés Belső-Ferencvároshoz kötődő magánadományozók és vállalkozók támogatásából valósul meg. “Arra gondoltunk, hogy magunk kezdünk el megteremteni egy olyan átjárható belső-ferencvárosi világot, amelyben a legkülönbözőbb emberek, itt lakók, művészek, vállalkozók és a civil-közösségek tagjai szóba állnak egymással, és együtt új dolgokat hoznak létre. Ezen a két napon még olyan merész ötletünk is támadt, hogy beszélgessünk közös dolgainkról és ki-ki érezze jól magát érdeklődése és vérmérséklete szerint, alakítsuk az egész Belső-Ferencvárost erre az időre izgalmas közösségi térré!” - foglalja össze Barna Erika, a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány ​igazgatója,​ a Ráday Korzó alapötletét.

Az esemény 100%-ban független, helyi és közösségi kezdeményezés, élén a Ferencvárosi Közösségi Alapítvánnyal,

RÉSZLETES PROGRAM: radaykorzo.hu

Facebook eseményünk itt követhető!

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek