Heti adventi programok a kerületben

Desktop
(forrás: ferencvarosi.kozossegialapitvany.hu)

A Ferencvárosi Közösségi Alapítvány szervezésében a héten tovább folynak az adventi programok, íme, ezeken vehettek részt a hétvégéig:

  • december 12. szerda 10-12 óra:  
„Tetten ért” Művészet
-a Ludwig Múzeum “Tea – jó társaságban” programja részeként.
Ludwig Múzeum, Komor Marcell utca 1.
A Ludwig Múzeum elsősorban időseknek, nyugdíjasoknak szóló programmal várja a kerület lakóit, december 12-én 10 – 12 óráig. A délelőtt során kiderül, hogy a kortárs művészet időnként „tettre kész” látogatókra számít. A tettek pedig, és ez csak rajtunk múlik, igazi, jó tettekké is előléphetnek…
Mindezek felismeréséhez segítségünkre van Lakner Antal kiállítása és egy finom meleg tea.
Ajándékozó: Ludwig Múzeum
 
  • december 12. szerda 17- 20 óra: 
Karácsony előtti stresszoldás.
FKA irodája, Tűzoltó utca 59., II. emelet.
A foglalkozások kezdete: óránként, utolsó foglalkozás kezdete: 19 óra
 
‘Nyugalom szigete a karácsony előtti feszültségben.
A karácsony előtti rohanásban mindenki egy kis nyugalomra vágyik. A belső feszültségoldás, a relaxáció és meditáció hatására a körülöttünk levő világot is nyugodtabbnak, kedvesebbnek látjuk.
Kellemes környezet, nyugodt zene, lelki feltöltődés.’
Ajándékozó: Turánszky Edina pszichológus, mediátor
 
 
  • december 13. csütörtök 12-15 óra: Fürdőzés és vizimasszázs a Dandár Fürdőben! 
30% kedvezmény a  belépő árából és ingyenes vizi masszázs. Dandár utca 3-7.
“Ma a világon alkalmazott masszázs kezelések sorában a leghatásosabbnak tartottak a vízi masszázs terápiák, melyek igen jelentékeny preventív és terápiás jellegüket nagyon erős lazító hatásuknak köszönhetik.
A csak vízben megvalósítható sajátos ringató mozdulatok sora, egy ideális magzati időszakra jellemző “szerviz” állapotba hozza a kezelt személyt, aki lénye ebben a megváltozott lelki és tudati állapotban képessé válik a korábbi blokkok alól felszabadulva mintegy újra kódolódni.
Egy vízi masszázs kezelés pszichés hatásai mellett számos fizikai állapot javulást is hoz az által, hogy a kezelés során a pontnyomásos Shiatsu (acupressura) technikán túl a csigolya oszlopra, az ízületekre és a vázizomzatra ható jótékony lazító, nyújtó, csavaró, húzó, mozdulatokat alkalmaz a kezelő – olyan medencében, amelynek vize 35-35,5 C°-os (indifferens) hőmérsékletű.
° A fizikai hatások közül néhány:
csökkenti a szorongást
oldja a depressziót, a stresszt →tovább
° Kinek ajánljuk a kezeléseket?
Annak, aki ugyan elégedett az egészségével, de eleme a víz
és egy semmihez sem hasonlítható élményben áramlana vele, benne. → tovább
Vízi masszázs terápiák – Watage
Előzetes – SMS/e-mail-ben történő – időpont egyeztetés után.
Mobil: 70/368 10 93
Ajándékozók: Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt és Tihanyi Zsuzsanna, ferencvárosi lakos, masszőr
 
 
  • december 13. csütörtök 16.30-18.30 óra: Karácsonyi készülődés a Kuckóban! Piciktől a nagyszülőkig mindenkit várnak.
Dési Huber Művelődési Ház, Toronyház utca 17/b.
A Dési Huber Művelődési Ház földszintjén az Írisz Családi Kör és a Medáliák karácsonyi készülődésre várja a József Attila-lakótelep és a kerület kisgyerekes családjait és a karácsonyi készülődés lázában égő nagymamákat és nagypapákat is.
A piciket a MEDÁLIÁK-tól, Mezei Erzsike várja Karácsony a Mesekuckóban! Mese és drámajáték kicsiknek és nagyobbaknak. Játszunk a szavakkal, a tárgyakkal, a térrel, a fantáziával. A nagyobbak díszcsomagoló papírokat készíthetnek Borbényi Évi segítségével, kruplipecséttel és sok fantáziával.
A felnőtteknek „kedvenc süteményem receptje” cserebere programot hirdetünk.
 
 
  • december 14. péntek 16-20 óra:  Társasjáték a Zöld Macskában
Üllői út 95.
‘A Társasjáték klub nyitott lehetőség bárkinek, akinek nem érdemes hazamennie délutáni elfoglaltságai előtt, aki csakúgy beül, mert nincs mit csinálnia, aki erre téved, és aki tudatosan keres társasjátékos partnereket. Külsősöknek és Kakasosoknak egyaránt adott a lehetőség.
Akkor jössz, amikor akarsz, és addig maradsz, ameddig jólesik. Ha van kedved, hozz be te játékot, és mutasd be. A cél, hogy jól érezzük magunkat. Gyere, és játssz azzal, amivel kedved van!’
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek