Hétfőn nem nyitnak ki a patikák és a rendelők

Oszd meg másokkal!

Desktop
Zárva lesz a gyógyszertárak többsége, a háziorvosi rendelők és szakrendelők is jövő hétfőn, az egészségügyi dolgozók munkaszüneti napján, a Semmelweis-napon. A kórházakban és az Országos Mentőszolgálatnál munkaszüneti napnak megfelelően dolgoznak.
 
Az egészségügyi államtitkárság kezdeményezésére 2011. óta július 1. - Semmelweis Ignác születésének napja - munkaszüneti nap az egészségügyi dolgozók és az egészségügyben dolgozók számára, így ezen a napon a munkaszüneti napoknak megfelelően működik a betegellátás az egészségügyi intézményekben. Ennek megfelelően a 24 órás folyamatos ellátást nem biztosító, egészségügyi dolgozókat foglalkoztató szolgáltatók - háziorvosi rendelők, szakrendelők, gyógyszertárak - zárva lesznek.
 
A Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége (HGYSZ) közleményében azt írta, hogy hétfőn csak az ügyeletes gyógyszertárakban és azokban a patikákban lehet hozzájutni gyógyszerekhez, amelyek rendkívüli munkavégzés keretében vállalták a folyamatos gyógyszerellátás biztosítását. Ilyenek például a bevásárlóközpontokban található gyógyszertárak.
 
Az államtitkárság közlése szerint a folyamatos ellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatóknál - például a kórházakban és az Országos Mentőszolgálatnál - az alkalmazottak a munkaszüneti nap rendjének megfelelően dolgoznak majd. A sürgősségi betegellátás viszont ekkor is teljes kapacitással működik és az Országos Vérellátó Szolgálat vérellátása is zavartalan lesz. Július 2-án, kedden az egészségügyi intézmények a megszokott rend szerint működnek.
 
A kerületben ügyeletet ellátó gyógyszertár nincs, a legközelebbi talán a VI. kerületben a Teréz patika, bár a Lurdyban a Korona Gyógyszertár valószínűleg nyitva lesz.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?