Rákkeltő anyagot találtak az egyik babakekszben!

Oszd meg másokkal!

Desktop
Rákkeltő babakeksz

Azonnal kivonta a forgalomból a Belkorn Biskids Bio almás ízű babakekszeket a Nébih, miután abban egy rákkeltő anyagból, az akrilamidból az elfogadott maximális érték több mint tízszeresét mutatta ki a hatóság.

A termékvisszahívás kizárólag azokat a termékeket érinti, amelyek neve Belkorn Biskids Bio almás ízű babakeksz hozzáadott cukor nélkül 6 hónapos kortól. A gyártója a CRV Corthouts NV, Belgium, a termék tételszáma 164802, kiszerelése 150 grammos, és a minőségmegőrzési ideje 2017. november 29.

A magas akrilamid szint feltehetően technológiai hiba következtében, túlsütést követően alakulhatott ki. A hatóság azt javasolja, hogy a fenti azonosító adatokkal ellátott terméket ne adjuk gyermekeknek és ne fogyasszuk el.

Az akrilamid kis mennyiségben számos élelmiszerben, mint például kenyér, hasábburgonya, sült burgonya, burgonyaszirom, keksz, kávé előfordul. Az élelmiszerekben jelenlévő akrilamid növelheti a rák kialakulásának kockázatát, ezért az élelmiszergyártók törekszenek arra, hogy termékeik akrilamid szintjét a lehető legalacsonyabban tartsák.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?