444: újabb százmilliós biznisz a kerülettől Bácskai vitorlástársának

Oszd meg másokkal!

Desktop
Rudits Tibor (forrás: 444.hu)

Rudits Tibor, a polgármester vitorlás csapattársa százmilliós pályázatot nyert. Rudits nem csak ebben érintett, az oldal több olyan ügyről írt már, aminek - állítják - nagy nyertese a férfi:

  • Rudits kulcsszereplője a kerületi ingatlanügyeknek, amiben kerületi fideszes képviselők és hivatalnokok kiosztották maguk között a legjobb önkormányzati lakásokat. Majd seftelni kezdtek a fillérekért megszerzett közvagyonnal. 
  • Ő az aki a kerületben zavartalanul járt-kelt, parkolt kék villogós terepjáróival. 
  • Fillérekért (havi 30 ezer forintért) került az érdekeltségébe az uniós pénzből felújított kerületi turisztikai központ (Info Pont). Ez a kerület egyik legpatinásabb helye, amit idő közben átneveztek és étteremmé alakítottak. 
  • Ez előtt a hely előtt volt felfestve a legendás útburkolati jel, ami nem is létezik a KRESZ-ben. Ruditsék ezen parkoltak gépkocsijaikkal. 

Huszonöt éve ő a kerület kéményese - írja a portál - ami nagyjából azt is jelenti, hogy "a váratlanul veszélyessé váló önkormányzati kéményeket hozza helyre". Évről évre Rudits cége, a Kéményszervíz 1989 Kft. nyeri az erre kiírt pályázatokat. Erre a célra amúgy az önkormányzat 2021-ig félretett évi 150 millió forintot.

Nem ritka az sem, hogy olyan (önkormányzati) épületekre kap kéményfelújítási megbízást, amit aztán lebontanak, vagy amit elad a hivatal - írja a 444. 

A Jancsó Andrea, LMP-s képviselő blogján szereplő adatok szerint "Rudits Tibor cége, hat vetélytársát megelőzve, ismét behúzta a kerületi pályázatot. 2019. április 30-ig a Ferencváros közigazgatási területén az ő cége menti meg az önkormányzati házakban kémény miatt életveszélybe kerülő lakosokat. A beszerzés végleges összértéke (ÁFA nélkül): 299 000 000 forint." - írta az oldal.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek