444: azért tették ki Jancsót és Baranyit, mert "korrupciógyanús ügyeket hoztak nyilvánosságra"

Oszd meg másokkal!

Desktop

Ezúttal egy Bácskai János-interjút vett górcső alá a 444. "A kerületi lapnak adott interjúból kiderül, hogy az LMP-s Jancsó Andreának és Baranyi Krisztinának (Együtt) nem az volt a bűnük, hogy hanyagul, rosszul végezték a munkájukat, vagy nem jártak be ülésekre. Azért tették ki őket, mert visszás, korrupciógyanús ügyeket hoztak nyilvánosságra." - írja a 444.

„A vélt vagy valós problémák felvetésének helye a szak- és felügyelőbizottságokban, illetve a képviselő-testületi ülésen van.” - mondta a polgármester. A portál ezt úgy fordítja, hogy Bácskai szerint "...a közösség problémái nem tartoznak a sajtóra, és azon keresztül a lakosokra, az adófizetőkre... Bácskai János úgy képzeli, hogy nekik, képviselőknek vannak Ferencvárossal kapcsolatos magánügyeik. És hogy a közösség zűrös ügyeit házon belül kell rendezniük."

Az oldal erre listáz egy csomó nem egyszerű ügyet:

 • Joguk lett volna tudni, hogy közvetlen közelükben, az Illatos úton több mint 2000 tonna, részben azonosítatlan, részben tűz- és robbanásveszélyes hulladékot tárolnak szétrohadt, sokszor szétdurrant hordókban a szabad ég alatt.
 • Jogukban állna tudni, hogy az alpolgármesternek „minden házhoz van kulcsa, ahová nincs, oda van kapukódja. Akkora kulcscsomója van, mint egy börtönőrnek. Van egy füzete, a szekrénye mögött tartja, abban benne van minden információ az összes hozzá tartozó lakosról.”
 • Joguk lett volna tudni, hogy lerombolják a több mint 150 éves klasszicista-romantikus utcaképet.
 • Joguk lett volna tudni, hogy egy bizonytalan hátterű, ukrán sószállító cég fillérekért kaparintja meg a telkeiket. 
 • Joguk lett volna tudni, hogy lopják a gyerekeik menzapénzét.
 • Joguk lett volna tudni, hogy a parkolóautomaták gyanús, sorszám nélküli jegyeket adnak ki. 
 • Joguk lett volna tudni, hogy parkolóvá alakítanák a Budapest Park szórakozóhelyet. 
 • Joguk lett volna tudni, hogy az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság (EUTAF) a szabálytalanságok miatt 322 milliós bírságot szabott ki az önkormányzatra.
 • Joguk lett volna tudni, hogy életveszélyesek és fekáliában úsznak egyes játszótereik. 
 • Joguk lett volna tudni, hogy a polgármester vitorlás-csapattársa mekkorákat harap a kerületi vagyonból.
 • Jogukban áll tudni, hogy hétfőn reggel miért a pénteki buli hányásain keresztül kell bevinniük a gyereküket az óvodába. 

Jancsó és Baranyi bizottságból való kitevését nem csak a Fidesz támogatta: „Hozzáteszem, a bizottsági visszahívásról szóló határozat (Jancsó és Baranyi kirúgásáról  - A szerk.) 9 igen, 4 tartózkodás és 2 nem szavazattal ment át, ami azt jelenti, hogy a szocialista képviselők sem voksoltak ellene. Sőt, emlékeim szerint éppen Pál Tibor, az MSZP frakcióvezetője volt az, aki hónapokkal korábban – napirend előtti felszólalásában – elsőként hívta fel az érintettek figyelmét a Ferencvárosban megszokott politikai kultúra betartására.” - szerepel az interjúban. 

A nagykoalíciót a két ellenzéki politikus mostani kiszorításával már szinte semmi nem zavarja meg abban, hogy Ferencváros dolgait a megszokott szolgálati úton intézzék - summáz a végén a portál.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek