Eldőlt, kiket indít a Fidesz-KDNP a választásokon

Oszd meg másokkal!

Desktop
Kocsis Máté (forrás: kocsismate.hu)

A Fidesz országos választmánya határozott az országgyűlési választásokon induló egyéni képviselőjelöltekről. A legutóbbi, 2014-es választásokhoz képest sok helyen indítanak új jelöltet. 

A Józsefvárost és Ferencváros egy részét magába foglaló 6. választókörzetben is így van, dr. Kocsis Máté, józsefvárosi polgármester indul a kormánypárt színeiben a mandátumért.

Budapest többi kerületében viszont lesznek változások. A belvárosi, 1. számú választókerületben Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter helyett a KDNP-s Hollik István indul, míg a XII. kerületet és a II., valamint a XI. kerület egy részét magában foglaló körzetben – ahol eddig Fónagy János, a fejlesztési tárca parlamenti államtitkára volt a képviselő – Gulyás Gergely, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője lesz a jelölt.

Több önkormányzati politikust is indítanak új jelöltként a kormánypártok: a VI-VII. kerületben Bajkai István erzsébetvárosi alpolgármestert, a XIII. kerületben Harrach Tamás önkormányzati képviselőt, az Újpestet és a XIII. kerület egy részét lefedő körzetben pedig Zsigmond Barna Pál IV. kerületi alpolgármestert, korábbi csíkszeredai főkonzult.

Zuglóban Jelen Tamás választókerületi elnök, korábbi XI. kerületi alpolgármester, a 18. számú választókerületben pedig – amely a XI. kerület egy részét és a XXII. kerületet foglalja magában – Németh Zsolt, a parlament külügyi bizottságának elnöke indul Fidesz-KDNP-s színekben.

A listából kiderül, hogy a miniszterek közül ismét megméretteti magát egyéni képviselőjelöltként Simicskó István honvédelmi miniszter a XI. kerületben, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pedig a II-III. kerületben.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek