Goethe Intézet, Goethe-Institut Budapest

1092 Budapest, Ráday u. 58. | +36-1-374-4070 | http://www.goethe.de/budapest

Oszd meg másokkal!

Desktop

 

A Goethe Intézet a Német Szövetségi Köztársaságnak a világ számos országában működő kulturális intézete. Célja, hogy elősegítse a német nyelv elsajátítását és a nemzetközi kulturális együttműködést. Emellett átfogó Németország-képet közvetít a kulturális, társadalmi és politikai életről szóló információk révén.  Az egyes Goethe Intézetekből, a Goethe Központokból, kulturális társaságokból, olvasótermekből, vizsga- és nyelvoktatási központokból álló hálózata a német külügyi kulturális és oktatási politika központi feladatait látja el. Állandó partnerei a német közszolgálati és privát kulturális intézmények, tartományok, önkormányzatok és a német gazdaság. A Goethe Intézetek kínálata a német társadalom sokszínűségét és a pezsgő német kultúrát tükrözi vissza. Igen fontos szerep jut ebben bel- és külföldi partnereinknek: az ő tapasztalataikhoz és elképzeléseikhez adjuk hozzá szakmai kompetenciánkat. Ez a közös gondolkodás a partnerségen alapuló együttműködésünk alapja. Rendelkezésére állunk mindenkinek, aki szívesen és aktívan foglalkozik Németországgal, a német nyelvvel és kultúrával. Munkánkat függetlenül, politikai kötöttségek nélkül végezzük.  Komolyan vesszük a globalizáció kultúrpolitikai kihívásait: innovatív koncepciók kidolgozásával arra törekszünk, hogy egy olyan, kölcsönös megértésen alapuló emberséges világban élhessünk, amelyben valódi gazdagságot jelent a kulturális sokszínűség.  A budapesti Goethe Intézet 1988 óta, a magyar és német kormány 1987. október 10-i, a két országban kölcsönösen felállítandó kulturális és információs központokról szóló megállapodásának alapján működik. Az intézet négy részlege: a kulturális programosztály, a könyvtár, a nyelviskola és a nyelvtanár-továbbképzés. Az intézet valamennyi egysége 2006 februárjától a kilencedik kerületi Ráday utcában található.

Nyitvatartás:

Kedd14.00 – 19.00
Szerda14.00 – 19.00
Csütörtök14.00 – 19.00
Péntek11.00 – 17.00
Szombat10.00 – 14.00
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek