Iparművészeti Múzeum (zárva)

1091 Budapest, Üllői út 33-37. | +36-1-456-5100, +36-1-456-5177/Könyvtár | http://www.imm.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

2017. szeptember 4-től az épület rekonstrukciós munkálatai miatt nem látogatható. Gyűjteményét honlapja gyűjteményi keresőjében lehet böngészni.

Tervezett újranyitás: 2022

Az Iparművészeti Múzeum elsődleges célja az iparművészet alkotásainak gyűjtése, regisztrálása, dokumentálása, tudományos vizsgálata, a nemzeti kultúrkincs részeként való őrzése és bemutatása, s általa a tárgy- és környezetkultúra értékeinek közvetítése az oktatás, a nevelés, a közművelődés céljából.

Az Iparművészeti Múzeum kiemelt feladata, hogy a mindenkori mában élve kapcsolatot tartson a kortárs iparművészet és formatervezés művelőivel, műhelyeivel és szakmai szervezeteivel, prezentációs, gyűjtő és kutató helye legyen ezeknek, feltárja és tudatosítsa a hazai és nemzetközi iparművészet és design terén zajló folyamatokat, s nem utolsó sorban, hogy gyűjteményeivel és könyvtárával inspirációs forrásul szolgáljon mindezen szakmák művelői számára, s értékmérővé válva tevékenységével hasson a kortárs iparművészet és design alakulására. Az Iparművészeti Múzeum ezáltal a művészettörténet kutatásának olyan laboratóriumává válhat, amely a régebbi korok tárgyi kultúrájának hagyományosan magas szintű kutatását kiegészíti a művészeti produktumok létrejöttének, megőrzésének és új szempontú magyarázatának aktuális kérdéseivel.

Nyitvatartás:

A könyvtár bejelentkezéssel látogatható.

További információk:

Bankkártya-elfogadás:Visa, Mastercard
Parkolás:utcán fizetős

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-456-5100, +36-1-456-5177/Könyvtár
Email:info@imm.hu, library@imm.hu
Honlap:http://www.imm.hu
Facebook:https://www.facebook.com/ArsDecorativa
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.