Tárt Kapu Galéria

1092 Budapest, Hőgyes Endre u. 2. fszt. 4. | +36-20-390-8815/Komáromi Erzsébet Katalin | http://tartkapugaleria.com
Desktop
Budapest belvárosában, a Belső-Ferencvárosban újranyílik a Tárt Kapu Galéria, a mentális zavarokkal élők műveit bemutató művészeti és közösségi központ. A hazai art brut és outsider művészet így először kap teret fővárosunk szívében. 
 
Hazánkban először az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben (OPNI) 2004-ben jött létre azzal a szándékkal, hogy bemutassa a művészetterápia során létrehozott art brut alkotásokat. A „lipóti” terápiás műhelyek kiállításait a szakma, a közönség, a kortárs művészek és a műgyűjtők nagyfokú érdeklődése kísérte. Az OPNI 2007-es bezárása magával vonta a Tárt Kapu Galéria megszüntetését is, mellyel megszakadt ez a misszió.
 
Öt év kényszerű szünet után a Tárt Kapu Galéria a Gyógyfoglalkoztatásért Alapítvány hosszas és kitartó munkájának eredményeként a Ferencvárosi Önkormányzat, Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzatának és az ESZSZK Merényi Gusztáv Kórház támogatásával nyílhat meg újra a nagyközönség előtt.
 
A Galéria célja, hogy nemzetközi színvonalon, európai kontextusba ágyazva képviselje és mutassa be a magyarországi art brut- outsider művészetet és az ehhez kapcsolódó szakmai munkát. A létrejövő új művészeti helyszín a főváros művészeti és társadalmi életét gazdagító tevékenységet folytat majd, működésének négy alappillére: a kiállítótér, a művészeti műhely, a szakmai és a közösségi programok. A nagyközönségre is nyitott, befogadó központot szeretnénk létrehozni. Kiemelkedő lehetőségnek tartjuk, hogy a Galériában a mentális zavarokkal élők művészeti világa közelebb kerülhet majd a mindennapi emberekhez.
 
Az újranyíló Tárt Kapu Galéria szakmai programja a magyarországi art brut művészetet össztársadalmi kontextusba helyezve mutatja majd be elősegítve a fejlődésről és a jövőről való felelős gondolkodás megszilárdulását, gazdagítva Budapest kulturális, művészeti és társadalmi életét.

Nyitvatartás:

Kedd14.00 – 18.00
Szerda14.00 – 18.00
Csütörtök14.00 – 18.00
Péntek14.00 – 18.00

Más időpontban előzetes bejelentkezés alapján.

Kapcsolat:

Telefon:+36-20-390-8815/Komáromi Erzsébet Katalin
Email:info@tartkapugaleria.com
Honlap:http://tartkapugaleria.com
Facebook:https://www.facebook.com/tartkapugaleria
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.