ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar

1097 Budapest, Ecseri út 3. | +36-1-358-5500 | http://www.barczi.elte.hu, https://www.elte.hu/karok/bggyk
Desktop

A gyógypedagógia alapképzési (BA) szak érettségire épülő, nyolc féléves képzés, nappali vagy levelező tagozaton egyaránt hozzáférhető. Hallgatóink az általános gyógypedagógiai és határtudományi (humánbiológiai, pedagógiai, pszichológiai, művészeti) alapozást követően a 3. félévtől egy vagy két szakirányon folytathatják tanulmányaikat. Az alapképzésben végzett gyógypedagógusaink a köznevelés intézményei mellett az egészségügy, a gyermekvédelem, a szociális ellátórendszer, a civil szervezetek és az igazságügy egyes intézményeiben kezdik meg szakmai karrierjüket. A gyógypedagógia mesterképzési (MA) szakra bármely szakirányon szerzett gyógypedagógia szakos alapdiplomával, vagy korábban bármely gyógypedagógiai szakon, szakterületen, szakágon szerzett főiskolai szintű gyógypedagógiai tanári, gyógypedagógusi oklevéllel lehet jelentkezni. A képzés nappali és levelező tagozaton egyaránt hozzáférhető, a képzési idő három félév. A képzési program elvégzésével hallgatóink a hazai szakterület mellett nemzetközi terepeken is versenyképessé válnak. Továbbképzés keretében,

  • alap- illetve mesterképzésre épülő oklevelet adó 2-4 féléves szakirányú továbbképzéseket,
  • akkreditált pedagógus-továbbképzéseket, valamint
  • szociális, egészségügyi, foglalkoztatáspolitikai, illetve az igazságszolgáltatás területein dolgozó szakemberek részére egyéb továbbképzéseket

kínálunk az érdeklődőknek. A gyógypedagógia mint alapképzési szak valamennyi szakiránya szakirányú továbbképzési formában is hozzáférhető gyógypedagógusok részére. Az ismeretek frissítésén és bővítésén túl a munkaerőpiac által követelt kompetenciák fejlesztésére is hangsúlyt helyezünk. Valamennyi képzésünkre jellemző, hogy jól használható, gyakorlati jellegű tudásanyagot biztosít. A tudományos kutatói pálya iránt érdeklődők számára nyújt további tanulási lehetőséget a Gyógypedagógia Doktori program, amely az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Neveléstudományi Doktori Iskoláján belül működik. A jelöltek a fogyatékos személyekkel kapcsolatos integrációs, rehabilitációs, gyógypedagógia-elméleti, fogyatékosságtudományi témákat kutatnak.

A Bárczi ma nemcsak az egyetlen olyan felsőoktatási intézmény, amely mind a nyolc fogyatékossági területre képez szakembereket – autizmus spektrum pedagógiája szakiránya BA-szinten egyedülálló Európában –, hanem egyben a gyógypedagógia meghatározó hazai kutatóhelye, tudományos műhelye is. A Kar a változásokban rejlő pozitív lehetőségek megvalósítása érdekében aktív kapcsolatot tart fenn a magyarországi gyógypedagógus-képzésben részt vevő felsőoktatási intézményekkel. Folyamatosan alakítja az együttműködések tartalmi és szervezeti kultúráját azzal a célkitűzéssel, hogy szinergiát biztosítson a képzőhelyek kapcsolati rendszereiben. Az Európai Felsőoktatási Térhez való csatlakozás miatt különösen fontos feladat a célzott kapcsolattartás az európai, gyógypedagógus-képzést folytató felsőoktatási intézményekkel és a kapcsolatok fejlesztése, amely egyben az egyik további mozgatórugója a Karon zajló tantervfejlesztési folyamatnak. A 2012-ben alakult Gyógypedagógiai Továbbképző Központunk, a fogyatékossággal élő személyek szükségleteit, az erre épülő tágabb értelemben vett szakmai igényeket, valamint a munkaerőpiaci folyamatokat szem előtt tartva, alakítja továbbképzési portfólióját, hogy a Kar stratégiai céljaihoz illeszkedő széleskörű és színvonalas továbbképzési kínálattal álljon az érdeklődők rendelkezésére.

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek