Bálna Kulturális, Kereskedelmi és Vendéglátó Központ

1093 Budapest, Fővám tér 11-12. | +36-1-325-2481 | http://balnabudapest.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Találkozóhely és élménypont.

Összeköti a Belvárost Belső-Ferencvárossal, a turisztikai övezetet a gasztrozónával. Budapesten egyedülálló módon teremt közvetlen kapcsolatot a Dunával. Meghatározó látvány/látványosság, ahogy a főváros is – a Bálnából nézve.

 • Múlt, jelen, jövő

Az épület önmagában egyesíti a különböző korok építészeti jellemzőit. A műemlék jellegű, 1881-ben átadott téglaszerkezetű raktárépületeket és a múlt század szerkezeteire jellemző vasbetont számítógéppel tervezett, XXI. századi acél-üveg héj öleli át.

 • Nem szokványos

Az épület tervezője Kas Oosterhuis, a non standard építészet egyik legismertebb mai képviselője. Ennek az irányzatnak az a jellemzője, hogy az épületek szoborként, városképi elemként is funkcionálnak.

 • Piac piac hátán

A Bálna piactere biotermékeivel, az antik műtárgyakkal, a közelmúlt esztétikai értéket képviselő mindennapos használati eszközeivel folytatása és kiegészítője a CNN Travel által Európa legjobb piacaként elismert Nagycsarnoknak.

 • Látnivaló

A Bálna ad otthont a hazai és külföldi kortárs művészetet bemutató Budapest Galériának.

 • Holisztikus

A Bálna belsőépítészeti megformálása hűen tükrözi korunk holisztikus szemléletét: acél, alumínium és üveg, sárgára égetett tégla csontszínű beton és selyemszürke alumínium felületek, tükörpolírozott beton és fa padló, terazzo mintás lépcsőfokok és krómacél mozgólépcsők tükrözik az átlátszó üveg tetőpanelokon átragyogó napsugarat, egyetlen egésszé formálva a belső és a külső teret, a vendéglátás művészetét a művészeti látomással, a vásárlás örömét az öröm látványával.

 • Élményközpont

A dunai levegő, a teraszok napfénye, az egyedülálló panoráma, a különleges üzletek, az új és friss gasztro-kult illatok és a művészet öröme: határtalan élmények helye.

 • Titkos kilátó

A Bálna egyik különlegessége egy fantasztikus kilátó pont, amely lentről egyáltalán nem látható.

 • Milyen gondolatokat hordoz a Bálna?

Duna, stílus, part, sodrás, ízek, érzés, kapcsolat, korok, látvány, trend, fények, képek, találkozások, rév, kultúra, hangok, élmény, Budapest.

 • Mi kapcsolódik össze a Bálnában?

Belváros, híd, nagycsarnok, campus, sétaút, kerékpárút, kikötő, Belső-Ferencváros, gasztrozóna, Nehru-part, Duna, városkép, múlt, jelen, jövő, fiatalok, művészet, századok, perspektíva.

Nyitvatartás:

Hétfő10.00 – 20.00
Kedd10.00 – 20.00
Szerda10.00 – 20.00
Csütörtök10.00 – 20.00
Péntek10.00 – 22.00
Szombat10.00 – 22.00
Vasárnap10.00 – 20.00
 • A vendéglátóhelyek saját nyitvatartás alapján, akár korlátlan ideig.
 • A piac üzletei, az Új Budapest Galéria és az egyes üzletek egyéni nyitvatartással rendelkezhetnek.

További információk:

Parkolás:utcán fizetős, saját parkolóban ingyenes, saját parkolóban fizetős
Parkolási megjegyzés:A mélygarázsban az első megkezdett óra ingyenes. További részletek: http://www.balnabudapest.hu/cikk/parkolas

Kapcsolat:

Kapcsolattartó:Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ (BFVK) Zrt.
Telefon:+36-1-325-2481
Email:kapcsolat@balnabudapest.hu, info@balnabudapest.hu
Honlap:http://balnabudapest.hu
Facebook:https://www.facebook.com/balnabudapest
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.