A parkolásról – a még megmaradt természet védelmében

Oszd meg másokkal!

Desktop
Természetrongálás (fotó: olvasónk)

Olvasónk írt egy cikket parkolás-témában. Ezúttal elsősorban nem a parkolóhelyek hiányáról (bár azzal is összefügg), hanem a füves területeken parkolásról, íme:

"2016. október 1-el bevezették a fizetős parkolást többek között a Vágóhíd utcába, a Mester utca ezen részén, stb.

Azóta naponta növekszik azoknak a gépkocsiknak a száma, mivel itt nem kell fizetni, amelyekkel beállnak a Pestmegyei Levéltár villamos megálló felőli oldalára a nem szilárd burkolatú és két oldalán füvesített a hátsó kapuhoz vezető apró murvával felszórt (melyet már bele is tapostak) kis útra.

Mivel csak adott számú autó tud oda beállni, most már naponta több autó is keresztbe teljes egészében a füvesített területre parkol legalább délutánig, de vannak akik minden éjjel is ott parkolnak.

Ma délben Pl. 22 db autó állt ott, és mivel nem mindenki tudott már egyenesen megállni, 3 autó már beállt keresztbe teljesen a füvesített területre ma is.

Az autók egyébként is mind két kerékkel a zöldterületen állnak minden nap, már jelentősen kikaparva ott is meg az "úton" is a földet, a füvet! A fűbe ürítik a hamutartókat, dobálják ki a kocsikból a szemeteket, csöpögtetik a fűre a motor olajat tócsába.

Csodák csodájára, tegnap délután sikerült elkapnom egy Közterületest, (sosem látni egyett sem soha a környékünkön) aki épp egy kerékbilincset vett le, és kérdésemre, hogy mi alapján parkolhatnak ott, azaz nem szilárd burkolatú területen, és főleg zöld növényzeten, azt a választ kaptam, hogy megtehetik, nem tilos. Az Önkormányzati képviselőnket is bombázom már egy ideje e miatt, de Ő sem jut dülőre a dologban sajnos.

Amennyiben információm helytálló, a kerület Jegyzője talán tavaly, vagy 14-ben élesítette azt a rendeletet, amely évekig érvényben is volt, miszerint, nem szilárd borkulatú felületen, rézsün, zöldterületen, tilos a parkolás. Kerékbilincs járt érte annak idején. Ettől függetlenül, az illetékes szervek, Hivatal, hagyja tönkre tenni a teljes területet.

Kérem, aki tud segítsen, hogy kikerüljön arra a területre a parkolást tiltó tábla, és annak betartását a hivatalos szervek ellenőrizzék is rendszeresen.

 

Máté Lászlóné

Bp. 2016. 11. 22."

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek