444: mi történik a ferencvárosi (budapesti) parkolási pénzekkel? Elképesztő videók

Oszd meg másokkal!

Desktop
forrás: 444.hu

A 444 a fővárosi, ezen belül elsősorban a ferencvárosi parkolóautomaták ügyét vizsgálja tényfeltáró sorozatában. A portál örökre eltűnt milliárdokat említ, illetve azt, hogy a parkolás az ”önkormányzatok egyik legsötétebb ügye”. A parkolás ára nő, az önkormányzat bevétele mégis csökken - írják. Az oldal szerint akad olyan önkormányzat, ahol ”a parkolási pénzek begyűjtése... veszteséges.”

Úgy fogalmaznak: "A sorszámok hiánya...a NAV lapítása, a távfelügyelet és a kártyás fizetés kiiktatása mind mind egy irányba mutatnak: a pénzügyi átláthatatlanság irányába...a parkolásból befolyó elképesztő összegek...még mindig nem a közös kasszánkat gyarapítják..." Az első részben azt mutatja meg az oldal, hogy milyen csatornákon folyhat(ott) el a nem kevés közpénz. A 444 első videója a témában:

A második epizód annak bemutatása, hogy a ferencvárosi (fővárosi) parkolás a 444 szerint korrupciógyanús esetekkel erősen terhelt. Íme:

A harmadik, befejező videó annak levezetése, hogy a Budapest több kerületét behálózó rendszer mögött a Centrum Pakroló Kft. feje áll az oldal szerint:

Amint az önkormányzat reagál a témában, természetesen az ő álláspontjukat is közzétesszük.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?