Véres rendőrségi film a vezetés közbeni szelfizésről

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: police.hu)

A KRESZ szabályainak megszegése senkit nem tesz naggyá - üzeni legújabb baleset-megelőzési kisfilmjében a rendőrség.

A film "hőse", McTristan vezetés közben szelfizik, 160-nal száguldva tolja fel a világhálóra a fotókat. A hősködés persze tragédiával végződik.

Egyre népszerűbb a fiatalok körében a vezetés közbeni szelfizés. Nem gondolnak azonban arra, hogy ez mennyire balesetveszélyes. Egy kép készítése a gépkocsi vezetőjének figyelmét tartósan elvonja, miközben legalább az egyik kéz nem fogja a kormányt. 

"Egy átlagos szelfizés körülbelül 14 másodpercig tart, ezalatt a 100 km/h sebességgel haladó gépkocsi mintegy 400 métert tesz meg. Csak összehasonlításképpen: a haj „megigazítása” a belső visszapillantó tükörben: 4 másodperc (~120 méter), tárcsázás kézben tartott telefon készülékkel: 7 másodperc (~200 méter), sms és facebook gyors ellenőrzése: 20 másodperc (~560 méter). Európában a 15-29 évesek körében a közlekedési balesetek jelentik az első számú halálozási okot, s a gépjárművezetők körében a 17-24 évesek vannak leginkább a közlekedési kockázatoknak kitéve - tették közzé a Látni és látszani kampányban.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek