Bezárják a Budapest Parkot?

Oszd meg másokkal!

Desktop
Fotó: Lengyel Balázs / Budapest Park

Bezárhatják a Budapest Parkot. Pál Tibor szocialista önkormányzati képviselő több beadványt is tett már az ügyben, a fideszes többségű önkormányzat pedig támogatta a dolgot - írta az Index. 

Dr. Bácskai János már 2015 októberében azt mondta egy önkormányzati ülésen, hogy "Azon leszek, hogy minél előbb parkolási övezet legyen a Budapest Park területén, még ha ez a fiatalság rovására is lenne."

A Park fővárosi tulajdonban van. Tavaly a főváros azzal küldte vissza a beadványt, hogy az olimpiai létesítmények fejlesztésével összhangban a P+R parkoló helyett villamos-végállomásokat terveztek.

A környéken amúgy sok a parkoló, ott van például a Nemzeti Színháznál a közel 500 autó befogadására elegendő placc, ezen felül az OBI, a Tesco és a Lurdy Ház parkolója is ott van. Ezek ugyan nem P+R parkolók, de hely az van.

Az előterjesztés szerint pont ősztől tavaszig nő meg az ingázó forgalom, tehát akkor lenne nagy szükség a plusz helyekre, mikor a Park amúgy is zárva van. Így az is felmerült, hogy a koncertszezonban működhetne a Budapest Park, ősztől tavaszig pedig parkoló lenne a helyén - ennek részletei azért még nem kidolgozottak.

A Budapest Park üzemeltetői azt mondják, hozzájuk egy panasz sem érkezett sem a környékbeli lakóktól, sem a közeli cégektől. Ezen felül az üzemeltetőknek még legalább két évig érvényes szerződésük van. Mondjuk az is igaz, hogy ezt a főváros  törvényesen, két hónapos felmondási idővel bármikor felbonthatja - írta az Index

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?