Ferencvárosi kórusok adnak hangversenyt kedden

Oszd meg másokkal!

Desktop
A hangverseny helyszíne
A hangverseny helyszíne

Kedden, március 12-én rendezik meg a II. Ferencvárosi Szakrális Kórustalálkozót a Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont dísztermében.

Idén nyolc kórus jelentkezett a találkozóra, amelyen elsősorban szakrális művek hangzanak el. „Jelmondatunk az, hogy legyen minden budapesti kerületben és Magyarország összes városában szakrális kórustalálkozó – mondta Böszörményi Gergely koncertigazgató az M1 aktuális csatornán.

A rendezvényen nem csak egyházi kórusok vehetnek részt. A fellépők között van a Lónyay Utcai Református Gimnázium és Kollégium kórusa, a Budapesti Unitárius Kórus, a Szent Kereszt Plébánia Énekkar, az Ars Nova Sacra Énekkar, a SDG (Soli Deo Gloria) Kórus, az Andor Ilona Baráti Társaság Kodály Zoltán Női Kara, a Károli Gáspár Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karának Nőikara és a házigazda, a Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont Leánykara, amely egy 50 fős kórussal érkezik a találkozóra.

A kórusok programja után, a koncert záró akkordjaként egy közösen énekelt kórusmű is elhangzik, amelyet a résztvevő énekkarok összkarként adnak elő, és a közönség is bekapcsolódhat az éneklésbe.

A koncert délután 6 órakor kezdődik. A belépés díjtalan, de a szervezők szívesen fogadnak adományt. Helyfoglalás érkezési sorrendben. A koncertet a ferencvárosi önkormányzat támogatja.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?