Panasz van a Vágóhíd utca környéki kutyásokra – olvasónk szerint a Haller parkot is veszélyeztetik

Desktop
Illusztráció
Illusztráció

Hosszú idő óta dúl a vita kutyások és nemkutyások között. Van, akit zavar az ugatás, a sok kutyapiszok, a póráz nélküli sétáltatás, mások pedig azt nehezményezik, hogy a nemkutyások nem toleránsak, sőt kötözködnek, egyesek odáig vetemednek, hogy mérgezett vagy tűvel, szögekkel megspékelt eledelt szórnak szét közterületen. Pedig tényleg csak egy kis odafigyelésre, lakótársaink tiszteletben tartására volna szükség, hogy békében éljünk egymás mellett kutyások és nemkutyások. Az alábbiakban egy nemkutyás olvasónk levelét idézzük.

„Nagyon régóta fennáll az a helyzet, hogy a kutyát tartók, sétáltatók / tisztelet a kivételnek/, nem a meglévő, számukra kialakított kutyafuttatóba viszik kutyáikat, hanem behozzák a 4 emeletes házak elé, közé a füves területre! Sokszor már reggel 6-kor ébresztőt tartanak, a nyitott ablakok alatt. Este 18 óra és 20 óra között az utóbbi 2 hétben mindig a Vágóhíd u. 44.számú ház elé hoznak előbb egy, majd pillanatok alatt 6-7 kutya plusz a gazdáik csoportosulnak! Minden felhallatszik, a kutyák /különböző fajtájúak/ folyamatosan ugatnak. Hiába szólunk, hogy vigyék a kutyáikat a kutyafuttatókba, fenyegetőznek. Néha elmennek, de másnap, szerintem szándékosan provokálva, újra idejönnek. Azzal érvelnek, hogy ez "közterület"! Nekünk meg el kell viselni minden nap ezt a hangzavart?

A parkban már alig van összefüggően fű, csupasz föld van foltokban. Nem hiszem, hogy a sok kutyapisi használna a fáknak, földnek. Gondozzák a parkot, de ezek az emberek öntörvényűek, arrogánsak! Hiába a szép szó! Nem lehetne egy folyamatos, közterület-felügyeleti ellenőrzés? Mert ez, ahogy írtam mindennapos azon a cím alatti helyen.

Nem törődnek azzal, hogy a lakókat zavarja mindez. Pórázon egy kezemen meg tudom számolni hányan vezetik a kutyákat. Az óvoda mellett van ez a terület. Akik arra viszik az úton a kutyákat, mind összejönnek, csoportosan. Nem lehetne erre olyan jellegű szabályozást, hogy eleve pórázon vigyék az állatokat és kizárólag a kutyafuttatóban engedjék szabadon? Van egy hölgy minimum 4, de láttuk már 6 nagytestű kutyával, póráz nélkül mind. Ha csak egy elszalad, és bajt csinál, vajon hogy fékezi meg a másik ötöt?

A Gát utcából, Drégely utcából, a Nagyvárad térről is ide a parkba hozzák a kutyákat. De legalább ne a házak közé, az ablakok alá jönnének hangoskodni, kutyaugatástól visszhangzik a lakótelep.”

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek