Maladype Színház: Macbeth/Anatómia - premier

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu
Desktop
(forrás: trafo.hu)
A Maladype legújabb előadása szokatlan rendezői és színészi megoldásokkal, merészen nyúl Shakespeare legsötétebb történetéhez. Az előadás a rendező erős dramaturgiájára, az egyedi tér használatára, és legfőképpen a színészi (össz)játékra épül.
 
A címszerepet a Junior Prima-díjas Orosz Ákos játssza. Lady Macbethet vendégművészként Petrik Andrea, a Radnóti Színház elismert és népszerű színésznője kelti életre, akit nemcsak színházi, hanem televíziós szerepei (Terápia, Hacktion) révén is megismert a magyar közönség. A darab többi szerepében a Maladype két virtuóz színesze – Tankó Erika és Lendvácky Zoltán – mellett Szűcs Péter Pál látható, aki az előadás különleges hangzásvilágáért és zenei összeállításáért felelős.
 
Balázs Zoltán rendezése az elvont, a stilizált, a nyers és naturális eszközöket vegyíti; kendőzetlenül beszél szorongásainkról, a halálfélelemről és a szexualitásról. 
 
A szeptemberi premieren nemcsak a Maladype és a Trafó koprodukciója debütál, hanem Üveges Péter egyedi, „Y-rendszer” elnevezésű gitár-design hangszerkollekciója is.
 
 
Fordította: SZABÓ Lőrinc
Rendező: BALÁZS Zoltán
 
Szereplők :
  • LENDVÁCZKY Zoltán 
  • OROSZ Ákos
  • PETRIK Andrea 
  • SZŰCS Péter Pál 
  • TANKÓ Erika
Díszlet: BALÁZS Zoltán
Jelmez: BENEDEK Mari
Szobortestek: KATUS György
Gitár dizájn: ÜVEGES Péter
Zene: SZŰCS: Péter Pál
Asszisztens: PELBÁT Gergő
Produkciós vezető: HUSZÁR Sylvia
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?