Dollár Papa Gyermekei: Otthon - színház

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu
Desktop
(fotó: Ligetvári Csenge)

(August Strindberg: A pelikán) - a Család trilógia második része

A Család trilógia május 7-i előadásaira (18h Szerelem, 20h Otthon) összevont jegy is váltható! (3000 Ft / diákjegy: 2400)  A trilógia egyes részei nem kapcsolódnak szorosan egymáshoz., külön-külön vagy felcserélve is megtekinthetőek.
 
A 2013. áprilisában a Trafó Stúdiójában bemutatott SZERELEM (Henrik Ibsen: Kis Eyolf) című előadás folytatásaként a fiatal színházi alkotók figyelmének központjában továbbra is a család, a családi kapcsolatok és viszonyok állnak. A társulat a tőle megszokott lakásszínházi eszközök és megoldások segítségével személyes és nagyon intim, közvetlen hangvételű előadásokat hoz létre. A nézőktől karnyújtásnyira, közöttük játszanak. Ezek miatt sokan improvizációnak gondolják az amúgy nagyon szerkesztett ám minden eshetőséggel számoló előadásokat. Fő céljuk a bevett nézői stratégiák és színházolvasási szokások felülírása, a néző és színész, valamint a színész és a szerep közti határ eltörlése.

A fókusz nem a látványon, hanem a szövegen van. A minimalistának nevezhető előadásokban sokkal nagyobb hangsúlyt kap a színész és az általa teremtett világ. A társulat általában a hely sajátosságaiból indul ki és nem használ mesterséges díszleteket vagy kellékeket.

A darabról még többet a Trafó oldalán olvashatsz.

Szereplők

  • Elise, az anya - Urbanovits Krisztina
  • Fredrik, a fia - Erdős Bence
  • Gerda, a lánya - Kiss-Végh Emőke
  • Axel, a veje, Gerda férje - Ördög Tamás

Rendező
Ördög Tamás

A Trafó a következő időpontokban is műsorra tűzi a darabot:

  • 2014.05.06. 20:00
  • 2014.05.07. 20:00

Jegyár:
2000 Ft / diák: 1600 Ft
Általános bérlet érvényes
Ikerbérlet érvényes

Címkék: 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?