Speak Easy Project: MENJEK/MARADJAK//LONDON, Barabás Lőrinc+Badics Márk, SABW - beszélgetés, film, koncert

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: Speak Easy Project: MENJEK/MARADJAK//LONDON - trailer)

A MENJEK/MARADJAK független, hazai produkcióban készülő dokumentumfilm-sorozat az elvándorolni vagy éppen hazatérni készülő magyarok, az „új mobilitás” képviselőinek élettapasztalatait, motivációit és dilemmáit mutatja be személyes történeteken keresztül, párhuzamos portrékban. 2014-ben a berlini HAU-ban rendezett magyar fesztiválon is nagy sikerrel bemutatkozó, Higlights of Hungary-díj nyertes Speak Easy Project a dokumentumfilm eszközeivel mutatja be ezt a hazánkban is egyre aktuálisabb problémakört.

A programokról bővebb információt a Trafó honlapján találsz.

Barabás Lőrinc zenész, zeneszerző, a Random Szerda klub elindítója, aki generációja kiemelkedő jazz-muzsikusaként különböző formációival jelentős hazai és nemzetközi sikereket ért már el Európában és Amerikában egyaránt.

A jazz, az elektronika, a dub, a hiphop, a reggae és a French house elemeinek felhasználásával alakított ki egyedi stílust, olyan remek zenészek közreműködésével, mint az énekes Fábián Juli és Sena, vagy az orgonista Premecz Mátyás. 12 évesen kezdett trombitálni a Szabolcsi Bence Zeneiskolában, ahol klasszikus zenét tanult, majd a Kőbányai Zenei Stúdió hallgatója lett. 2006 tavaszán végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékén, tanárai Nemes Krisztina és Fekete-Kovács Kornél voltak. Szerzeményeiben előszeretettel kalandozik a poposabb hangzások felé és a kísérletezés mellett finoman egyensúlyoz a kortárs nagyvárosi jazz és elektronikus stílusok nyújtotta lehetőségek és a személyesség határán, érintve a 20. századi repetitív és a kortárs urbánus zene világát is.

Badics Márk dobossal alkotott alkalmi duója az élőben felvett hangmintákat és megsokszorozott szólamokat egyedi zenei szekvenciaként szólaltatja meg a Trafó színpadán.

SABW (a.k.a. Bognár Csaba) downtempo-atmospheric-experimental producer 2010 óta foglalkozik aktívan zeneszerzéssel. Zenéjét főként Clark és Bibio Krush, valamint az Opeth és This Will Destroy You zenekarok hangzásvilága inspirálja. Az ImPro - Budapest School of Music Technology képzésében „music engineering” tanulmányokat folytatott. Nemrég egy remixversenyen az index.hu olvasói az első helyre szavazták szerzeményét. Az elmúlt években több külföldi és magyar dokumentumfilmhez szerzett zenét. Többek között ő jegyzi a Menjek/Maradjak sorozat new yorki és londoni epizódjának zenéjét is. Eszközei: Ableton Live, AKAI MPD26 (és MPK49), Fender Jazz Bass.

Jegyár
1200 ft / támogatói jegy 2000 ft

Címkék: 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?