Ziggurat Project: Floating - tánc

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

kb. 30'
Hogyan hozhatunk létre érzékelésre alapuló közös élményt a digitális, a mozgásművészet és a zene által? Milyen érzékelési tapasztalattal találkozik a táncos a mozgás és a digitális technológia révén? A fő kérdés azonban az, hogy hogyan válhat mindennek a részévé a néző? Hogyan tágíthatjuk ki a mindennapi érzékelés határait? Képes-e a digitális technológia közelebb vezetni bennünket ahhoz az állapothoz, amit teljes jelenlétnek nevezünk? A koreográfus, a médiaművész és a zeneszerző együtt gondolkodva teremti meg az emberi érzékelésnek ezt a kifinomult állapotát. Sokoldalú installációval és koreográfiával kísérelünk meg általános érzéki élményekkel dolgozni hagyományos táncelőadás helyett.

Célunk, hogy a “floatation REST” technikához hasonlóan, amely manapság az elmélyült relaxációs állapot megteremtésére és a mindennapi forgalmas környezet kizárása irányul, mi is olyan helyre vezessük a résztvevőket, ahová nem hatolnak be a kinti érzékelési tényezők, ezáltal pedig egy közös érzékelési élmény által elmélyülhetünk jelenünkben.

A Ziggurat Projectet három fiatal táncművész alapította 2013-ban: Sarlós Flóra Eszter, Kovács Emese és Lukács Gergő, de folyamatosan együtt dolgoznak különböző művészeti területekről (tánc, színház, képzőművészet, zene és irodalom) érkező vendégelőadókkal is. Összművészeti és térspecifikus előadásokat hoznak létre, előnyben részesítve a kulturális és általános helyeket táncművészeti szempontból. Hierarchikus megosztás nélkül hozzák létre összművészeti előadásaikat, amely nélkül nem jöhetne létre igazi párbeszéd a művészetek között.

Website/honlap: http://zigguratproject.com/
Facebook: https://www.facebook.com/zigguratproject

Online jegyvásárlás: http://bmac.hu/jegyvasarlas
Jegyárak/ticket prices:
felnőtt jegy: 2000 Ft
kedvezményes jegy IX. és XX. kerületi lakosoknak és pedagógusnak: 1800 Ft
diák/nyugdíjas/fogyatékkal élők és kísérőiknek szóló jegy: 1200 Ft
támogatói jegy: 3000 Ft
*
szakmai jegy (regisztrációs jegy)/: 1000 Ft
tiszteletjegy (regisztrációs jegy): 200 Ft
A szakmai és a tiszteletjegy igényléshez előzetes regisztráció szükséges e-mailben, a szinhaz[kukac]bmac.hu címen.

Címkék: 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek