FACE: Drag queen - coming out - homage to Pasolini - színház

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Egy katolikus meleg férfi coming out-ja.
Multimediális performansz P. P. Pasolini élete és költészete nyomán, aminek a terét Kovács Ivó magyar videómapping művész élő videó-animáció fénnyel alkot meg.
“Siess, éjszaka, gyorsan történj meg!” és “Ki vagyok én” - a férfi, aki ezeket a mondatokat leírta, P. P. Pasolini, 33 alkalommal került összetűzésbe a hatósággal - és ez mindig a homoszexualitásával állt kapcsolatban.

A DRAG-QUEEN - COMING OUT OF THE DARK egy fiatal meleg, Pasolinihoz hasonlóan katolikus férfi történetét mondja el, aki az önmagává válás jogáért küzd. Elszigetelt és magányos életet élt, amit egy idő után félelteli életvitel váltott fel - kompromisszumok nélkül. Drag-queen-né válik. Éjszakáról éjszakára menekülnie kell a rendőrségi razzia elől. 

Az előadás egy meleg férfi száműzetését és a homoszexualitás elnyomását helyezi a középpontba.

“Te az emberségedet vesztetted el, én csak ezt az országot" - ezekkel a szavakkal utalt Pasolini katolikus hazájára, Olaszországra. Sosem tagadta katolikus vallását és melegségét.

Előadó/Drag-Queen: José Sánchez
Idézetek: P. P. Pasolini
Beszéd: Barack Obama
Zene: Erik Satie, Matthias Spahinger, Nu & Jo Ke, Jan Jelinek
Videómapping: Kovács Ivó
Installáció: Mike Kleinen
Koreográfia: José Sánchez & Szabó Kristóf 
Rendező: Szabó Kristóf

További információk: www.faceensemble.wordpress.com
Az előadás fő támogatója: City of Cologne, The Lordmayor – Kulturamt
A budapesti Bakelit Multi Art Centerben megrendezett vendégelőadás támogatója a North-Rhine-Westphalia (NRW) Családi, Gyermek- és Ifjúsági, Kulturális és Sport Minisztériuma

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek