Muzsika 60 - Az UMZE Kamaraegyüttes koncertje

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Műsor:
Vidovszky László: Promenade
Bartók Béla: Szonáta szólóhegedűre
Ligeti György: Zongoraverseny

Közreműködik:
UMZE Kamaraegyüttes, vezényel: Rácz Zoltán
Baráti Kristóf - hegedű
Fejérvári Zoltán - zongora

Az első UMZE (Új Magyar Zene-Egyesület) 1911-ben alakult „a modern magyar zenei törekvések terjesztése és megismertetése”. Vezetésében Bartók, Kodály és Weiner is szerepet vállaltak. Az egyesület nem volt hosszú életű, 1930-as újjáalakulása után 1938−39-ben megszűnt. Az első Muzsika című lap 1929−30 között működött Papp Viktor főszerkesztésében. Az újság nem volt hosszú életű.

Az új UMZE 1997-ben alakult, és a kortárs magyar zene máig megkerülhetetlen szervezete, együttese. S mivel az „új” Muzsika 60 éves eddigi története során egyik legfontosabb feladatának tekinti a „modern magyar zenei törekvések megismertetését”, és kritikai értékelését, akár szimbolikus jelentőségűnek is tekinthető, hogy a Muzsika 60 éves születésnapját a 20 esztendős UMZE Kamaraegyüttes koncertjével ünnepeljük. Azoknak a mestereknek zenéjével, akik a legmagasabb mércét jelentik számunkra.
 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek