Chang Eunho zeneszerző koncertje: „Sanjo-sorozat”

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Chang Eunho koreai származású zeneszerző, a dél-koreai kortárs zene egyik kiemelkedő egyénisége. Jelenleg Lengyelországban él. A harmincas éveiben kezdett zeneszerzői karrierje során számos nemzetközi zenei versenyen ért el kitűnő helyezést:Paderewski Verseny (első hely, Lengyelország), George Enescu Nemzetközi Verseny (nagydíj, Románia), Zsófia spanyol királyné zeneszerzői díj (nagydíj, Spanyolország), Erzsébet királyné Verseny (elődöntő, Belgium), Geneva Verseny (döntő, Svájc), Jurgenson Verseny (második hely, Oroszország) és a Dong-A Zenei Verseny (első hely, Dél-Korea). Szerzeményeit beválogatták a Varsói Őszi Fesztivál ésa Vacances Percutantes Fesztivál programjába, és emellett felcsendültek a Varsói Királyi Palotában és a Musica Polonica Nova színpadán is. Műveit a németországi Simon Verlag jelentette meg 2011-ben.

A magyar közönség június 8-án a Budapest Music Centerben ismerkedhet meg műveivel. A hangversenyen az egyik legismertebb műve, a Sanjo-sorozat kerül bemutatásra. A sanjo koreai kifejezés szó szerinti jelentése „elszórt dallamok”,és a hagyományos koreai zenei örökség egyik hangszeres műfajának megnevezésére használják. Eunho sorozata eredetileg tíz tételből áll, ebből ötöt, az első ciklus tételeit hallhatja majd a magyar közönség: I. tétel hegedűszóló, II. tétel csellószóló, III. tétel fuvolaszóló, IV. tétel szopránszóló, V. tétel orgonaszóló. Minden tétel egy-egy témát jelenít meg a zene nyelvén. Az első négy és a hatodik-kilencedik tételek a koreai festészet, zenei technika és hangzásvilág lineáris kifejezése a nyugati hangszeres hagyományok révén. Az ötödik és tizedik tételben pedig más kifejezésmódot használ, mégis összességében az elemek harmonikus módon egységet alkotva fonódnak egymásba a két ciklus tíz tételének sorozatában. 

A hangverseny kitűnő lehetőséget kínál arra, hogy bepillantást nyerjünk a dél-koreai kortárs zene világába. A koncert a Koreai Művészek Európában programsorozat részeként, az európai Koreai Kulturális Központok közös szervezésében valósul meg. 

Program és zenészek: 
Sanjo I. hegedűszóló: Sunyoon Won
Sanjo II. csellószóló: Dominik Plocinski
Sanjo III. fuvolaszóló: Rafal Zolkos
Sanjo IV. szopránszóló: Olga Siemenczuk
Sanjo V. orgonaszóló: Dariusz Prybylski

A belépés díjtalan, de előzetes regisztráció szükséges ➠https://goo.gl/jp8fKq

Címkék: 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?