DUSKA az IF-ben - koncert

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

2019. március 4-én 19:30-kor a DUSKA - Kazai Ági & Stefan Uhrinak duója koncertezik az IF Cafe Jazz Clubban.

Koncertbelépő:
Földszint - 1200 Ft/fő
Galéria - 700 Ft/fő

Jegyek a helyszínen kaphatóak, asztalfoglalás ajánlott!

Asztalfoglalás: +36 1 299 0694

A DUSKA egy nemzetközi elektro-akusztikus duó. A név a zenészek, Kazai Ági és Stefan Uhrinak neveinek kezdőbetűiből adódik össze. Zenéjüket az egymásra hangolódás, a kísérletezés, a kapcsolódási pontok keresése jellemzi. Együttrezgés, kíváncsiság, folyamatos mozgás a különböző zenei világok között. Az improvizáción alapuló koncerteket a két énekhang harmóniája, a gitár és az effektek használatából adódó lehetőségek, valamint a két zenész és a közönség közötti kommunikáció teszik varázslatossá. Előszeretettel használják dalszövegként magyar költők angolra fordított verseit. Saját szerzeményeik és egyedi hangszerelésű feldolgozásaik a jazz, a neo-soul és az angol nyelvű költészet egyvelegéből táplálkoznak.

A 2018. májusában alakult formáció koncertezett Szegeden, Budapesten több helyszínen, a Veszprémi Utcazene Fesztiválon, a Szentendrei Jazz- és Borfesztiválon, Kassán, Brünnben és Berlinben is. Meghívást kaptak a 44 éves múltra visszatekintő, nagy presztízsű Pozsonyi Jazz Napokra, ahol a közönségszavazatokért versengő zenekarok közül a második helyezést sikerült elnyerniük.
2018. novemberében két kategóriában is megnyerték “A Szlovák Jazz Új Arcai” nevű versenyt. Elhozták a legjobb dalszerzőknek járó díjat, zenekari kategóriában pedig elnyerték a legeredetibb alkotói koncepcióért járó elismerést. A verseny különdíjaként olyan világsztárok előzenekaraként léphettek fel a Pozsonyban megrendezésre került “One Day Jazz Festival 2018”-on, mint Kurt Rosenwinkel és Richard Bona.
2019. januárjában a pozsonyi Jazz START UP verseny döntőjébe jutottak és elnyerték az öt fesztiválmeghívást jelentő "Live Performance" díjat.

Kazai Ági – ének
Stefan Uhrinak – ének, gitár, effektek

Kazai Ági egy sokoldalú, kísérletező előadó- és alkotóművész. Az elmúlt 15 évben rendszeres résztvevője olyan zenei együttműködéseknek, amelyek kivételes művészi minőséget képviselnek. Kazai Ági klasszikus- és népzenén nevelkedett, a jazz 18 éves kora körül ragadta magával. Első hangszere a zongora volt, amelyen 7 éves korában kezdett tanulni. A közösségben való éneklés óvodás korától jelen volt az életében, komolyabban tinédzserkorában kezdett énekelni, tanárai bíztatására. Egyetemi tanulmányait a grazi Kunstuniversität für Musik und darstellende Kunst jazzének szakos hallgatójaként kezdte, tanári mesterdiplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen vehette át 2016-ban.
Jazzéneket oktat és filmzene kurzusokat tart, a Metropolitan Egyetem és a Kodolányi János Egyetem után az ELTE is meghívta oktatóinak sorába. Az alternatív zenei szcénában alkalmazott zeneszerzői- és oktatói tevékenysége miatt is ismertté vált az elmúlt évtizedben. Tanítványai között a hazai zenei élet kiemelkedő szereplői is megtalálhatóak.

Stefan Uhrinak, a kassai születésű énekes-gitáros-dalszerző eredetileg az orvosi pályára készült, de a képzés során kiderült számára, hogy nem ez az igazi útja; jelenleg az ELTE mesterszakos hallgatója. 2014-ben művészi fejlődése érdekében költözött Budapestre, hogy a magyar jazzélet olyan kiemelkedő művésztanárainál folytasson tanulmányokat, mint Gyémánt Bálint gitáros és Ávéd János szaxofonos.
Saját dalszövegeit angolul írja, de szerzeményeihez gyakran használja magyar költők angolra fordított verseit inspirációként.
Személyes hangvételű dalaiban a blues, a jazz és a neo-soul stílusjegyeit fedezhetjük fel.
2017. júliusában meghívást kapott a Veszprémi Utcazene Fesztiválra, ahol sikeres fellépéseit követően a szólisták közül a legtöbb közönségszavazatot kapta.
2017. novemberében “A szlovák jazz új arcai” nevű versenyen elnyerte a legjobb dalszerzőnek járó díjat. Életének egy meghatározó időszakát amerikai rokonainál, a Pearson családnál töltötte és az ő segítségükkel vette meg az első elektromos gitárját. Ennek az életszakasznak állít emléket a ‘Tony Bigmouth Pearson’ névre keresztelt szóló blues projektje, amellyel megnyerte a 2018-as Slovak Blues Challenge-et, így 2019-ben ő képviselheti Szlovákiát az Azori-szigeteken megrendezésre kerülő European Blues Challenge-en.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Címkék: 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek