Vivaldi Árvaházi Koncertjei 5. – Az „F” és az effek - koncert

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Lakatos György – fagott
Concerto Armonico
Művészeti vezető: Spányi Miklós
Koncertmester: Homoki Gábor

Antonio Vivaldit 25 éves korában szentelték fel pappá, de törékeny egészsége miatt két év múlva felhagyott a misézéssel, egy évvel később pedig kilépett az egyházi szolgálatból. Ettől függetlenül élete végéig prete rossónak, vörös papnak nevezték, vélhetőleg hajszíne miatt. Vivaldi azonban nem is Isten szolgálatát érezte élete legfontosabb ügyének, hanem a zeneszerzést. 1706-ban a Pio Ospedale della Pieta leány-árvaház hegedűtanára lett, és az intézménnyel egész életében kapcsolatban maradt. Az árvák egyre elismertebb zenekara számára komponálta első műveit, majd később concertói, kantátái és egyházzenei munkái java részét. Lakatos György és a Concerto Armonico előadásában a korábbi nagy sikerű koncertek után ötödik alkalommal hallhatunk válogatást az olasz barokk zene kiemelkedő mesterének árvaházi műveiből.

----------------------

Jegyek 2000 forintos áron kaphatók a helyszínen, az InterTicket országos Jegypont hálózatában, valamint a bmc.jegy.hu oldalon.

Tickets are available for 2000 HUF on the spot, online at bmc.jegy.hu, and at InterTicket Jegypont partners across Hungary.

Címkék: 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?