Koreai Nemzeti Táncszínház: A tinta illata

Programot feltöltötte:
Koreai Kulturális Központ

Oszd meg másokkal!

Desktop

Budapesten mutatják be a Koreai Nemzeti Táncszínház leghíresebb darabját

A tradicionális koreai tánc legreprezentatívabb darabját láthatja a magyar közönség a Budapesti Tavaszi Fesztiválon április 18-án a Művészetek Palotájában. A Koreai Nemzeti Táncszínház pazar látványvilágú táncelőadása Franciaország és Dánia után Magyarországon debütál.

A Koreai Köztársaság és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolatfelvétel 30. évfordulója alkalmából a Koreai Kulturális Központ és a Budapesti Tavaszi Fesztivál közös szervezésében lép színpadra a világhírű dél-koreai táncprodukció, A tinta illata.

A produkció újszerű módon hívja a közönséget a koreai hagyományos táncok felfedezésére: az előadás a keleti festészet tusképeinek hangulatát és visszatérő témáját, a négy évszakot jeleníti meg változatos táncelemekkel.

A darabot Yun Sung-joo (ejtsd: Jun Szangdzsu), a Koreai Nemzeti Táncszínház korábbi művészeti vezetője és hazájának egyik legelismertebb koreográfusa, valamint Jung Ku-ho (ejtsd: Dzsang Guho) rendező, látványtervező jegyzi. Utóbbi a szöuli divathét vezetője, előbbi a salpuri tánc valamint a Jongmyo kegyhelynél bemutatott Királyi ősök ritus és rituális zenei hagyomány képviselője (A salpuri tánc Korea 97., utóbbi pedig 1. számú legfontosabb szellemi kulturális öröksége az UNESCO listáján).

A Hongkong Művészeti Fesztivál (Hongkong), a Les Nuits de Fourvière Fesztivál (Lyon, Franciaország) és az NHK Osaka Hall (Japán) teltházas előadásai után a társulat áprilisban a dán, a magyar és a szerb közönségnek mutatkozik be.

Címkék: 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?