Add bele magad! konferencia- / workshopsorozat – 8. állomás

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu
Desktop

FÉNYKURZUS
Tomáš Moravec (CZ) & Katarína Ďuricová (SK) vezetésével
Az L1danceFest 2019 és az Add bele magad! konferencia- és workshop-sorozat keretében.

Az Add bele magad! Konferencia 2019 – Fény workshop ingyenes, de kötelező az előzetes online regisztráció, amit az alábbi linken lehet megtenni: https://bit.ly/3343RSx

Támogatók: Szlovák Intézet - Budapest / Slovenský inštitút v Budapešti, az Nemzeti Kulturális Alap IZP Ideiglenes Kollégiuma, Bakelit Multi Art Center

http://www.lightingschool.eu/us/

Hogyan lehet a színházban és az életünkben megjelenő fényt megérteni és megfigyelni?
A Tomáš Morávek vezette workshop során lehetőség nyílik a fény és a világítás összetett, mint az érzékelésünket és az érzelmeinket nem csupán a színházban befolyásoló tényező témakörét megismerni.
A workshopot olyan résztvevők számára terveztük, akik a színházi világítás alapjai iránt érdeklődnek és szeretnének alapismereteket szerezni általában a fényről és a világításról.

Tomáš Morávek a világítás, és annak minden területe iránt elkötelezett. A szomszédjában elhelyezkedő prágai Duncan Centre tánciskolának köszönhetően fedezte fel a kortárstáncot és a fény fontosságát a táncelőadásokban. Azóta egyre csak növekszik a terület iránti érdeklődése és megszállottsága.
Jelenleg Prágában, Dejvicében lakik, és még mindig hisz az interaktív, élő színházi formákban, nem csak mint világosító szakember és fénytervező, hanem főképp mint színházzal és színházért élő ember.

Katarina Ďuricová kulturális menedzserként dolgozott különböző helyi és nagyobb nemzetközi együttműködésekben. Hét éven át volt a szlovákiai Zsolnán a Stanica Žilina Kulturális Központban, aminek köszönhetően felfedezte magának a fénytervezés mágikus világát. Ettől kezdve főleg szlovák és cseh kortárstánc tárulatoknak kezdett fénytervezőként dolgozni. A Stanica Žilina Kulturális Központ támogatásának és Tomáš Morávek segítségének köszönhetően létrehozta a School of Lighting Design-t, amin keresztül Szlovákián belül széles körben tudják felhívni a figyelmet a „jó világítás” fontosságára.
 

Címkék: 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?