Fradi: 1,32 milliárdos veszteség tavaly

Desktop
Lelátó (forrás: Koszticsák Szilárd / MTI)

A 2018-as üzleti évet 1,32 milliárdos veszteséggel zárta a Ferencváros labdarúgó-csapatát működtető FTC Labdarúgó Zrt. - írta az Index. Az előző, 2017-es évben még 70 milliós nyereséget tudott felmutatni a cég. A Fradit olyan szponzori- és feltételrendszer segíti, ami legalábbis ritka az országban (állami vállalatok, megrendelések), de az utolsó évben lecsökkentek a  nem üzleti alapú bevételek, miközben a kiadások tovább nőttek - írja a lap. Az egyéb bevételek összesen 1,41 milliárdot tettek ki szemben a 2017-es 2,83 milliárddal. 

A Fradi csapatát működtető cég összkiadása tavaly összesen 5,13 milliárd forint volt, ami mintegy 2 és félszerese az Újpest vagy a Honvéd éves költségvetésének. Az FTC Zrt. bérköltsége 3,32 milliárd forint, tehát ez a tétel önmagában 440 millióval több, mint a cég árbevétele - írta az Index.

A cégnek az előző év végén alig 10 milliós kintlévősége volt, ezzel szemben másfél milliárd rövid lejáratú tartozása. A társaság tőkéjét 2019 elején megemelték, amire szükség volt, mert huzamosabb ideig mínuszos saját tőkével működő csapat nem szerepelhet a bajnokságban. A likviditás azonnal javítható játékoseladással - írta az oldal.

Címkék: 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?