Mi folyik az Epres oviban? Állítólag nem jó dolgok

Oszd meg másokkal!

Desktop
Az ovi (forrás: Google Streetview)

Az utóbbi időben mi is többször írtunk olyan állásos hírt, ahol az Epres ovi keresett óvónőt. A HVG írása alapján ez nem véletlen. A lap szerint az intézmény nyugdíjasként visszafoglalkoztatott vezetője például azt is megtiltja az óvónőkkel, hogy a szülőkkel Facebook-ozzanak.

A cikk szerint több gyerekkel kellett már pszichológusnak foglalkoznia a poroszos keménység, illetve a túl gyakran cserélődő óvónők miatt. Több mint ötvenen írták alá a petíciót, amiben volt dolgozók és szülők kérték az önkormányzattól a helyzet vizsgálatát. A fluktuáció 130 (!) százalékos az utóbbi két évben, van olyan csoport, ahol 9 új embert kellett megszokniuk a kicsiknek - írja az oldal.

A szülők szerint "az idősebb, régóta bebetonozott kollégák valósággal elüldözik a fiatalabbakat", a modern óvópedagógiai módszerek miatt, gyakran a gyerekek előtt is megalázzák őket. Az is gondot okoz, hogy új eszközök vásárlásánál azok a csoportok járnak jól, amelynek „az óvónője jól fekszik az óvoda vezetésénél”. Az idősebb kollégáktól azt is megkapták, hogy "ha már annyira képeket akar küldeni a szülőknek, készítsen tablót, vagy írja ki CD-re, de nehogy már a Facebookot használja." A fiatalabb kollégák nem nevelhetnek a modernebb módszerek szerint, számonkérik rajtuk a szigorúbb elveket. 

A szülők egy csoportja fellázadt, mire az óvódavezető annyit reagált, hogy „meghallgatja őket, de úgyis az lesz, amit ő akar”, illetve „mehetnek nyugodtan panaszra az önkormányzathoz, de ne felejtsék el, hogy a gyerekeik azután is ide fognak járni”. Szép.

Az önkormányzat vizsgálatot folytatott, végül azt állapították meg, hogy "generációs szakadék" van az óvoda vezetője-vezetőhelyettese, illetve a másik oldalon a szülők és egyes munkatársak között. A tervek szerint az óvoda mostani vezetője nyáron végleg visszavonul. Az önkormányzat szerint csak kisebb eljárási hibák történtek, mikor a szülők megkérdezése nélkül bontottak szét egy csoportot De itt van jogorvoslati fórum, megtámadhatták volna, mégsem tették” - jegyezte meg Zombory Miklós alpolgármester. „A szülőktől tudunk arról, hogy egyes gyerekek állítólag pszichológus segítségére szorulnak, de nincs bizonyíték arra, hogy ezt összefüggésbe lehetne hozni az óvodai hangulattal” - mondta szintén ő. A Facebook használatát pedig már engedélyezték a hivatal hatására - írja a cikk.

Ti mit tapasztaltok? Mi a helyzet az Epres oviban?

 

 

Címkék: 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?