Elképesztő hőség jön, harmadfokú a riasztás!

Oszd meg másokkal!

Desktop

Tovább erősödik a nappali felmelegedés - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szentes Tamás országos tisztifőorvos augusztus 1. (kedd) 00 órától augusztus 4. (péntek) 24 óráig a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére.

Harmadfokú hőségriasztás elrendelésére akkor kerül sor, ha legalább három egymást követő napon eléri, vagy akár meghaladja a napi középhőmérséklet a 27 fokot. A tartós hőség az egészséges szervezetet is megviseli, a szív- és a keringési betegségben szenvedőkön túl, ilyenkor bárkinél előfordulhatnak egészségügyi panaszok. Éppen ezért a nagy melegben kiemelten fontos a fokozott folyadékbevitel, amelynek során kerülni kell a magas koffein-, illetve cukortartalmú, valamint alkoholos italok fogyasztását.

Felhívják a lakosság figyelmét, hogy aki teheti, ne üljön autóba. Aki mégis autóval közlekedik, fokozott óvatossággal vezessen, mert a koncentrációt negatívan befolyásolhatja a meleg.

Azok, akik a hőség idején vízparton tartózkodnak, fontos, hogy a déli órákban kerüljék a napozást, valamint ne ugorjanak a vízbe felhevült testtel. A tartós melegben a bőr védelméről sem szabad megfeledkezni: naptejjel és világos, jól szellőző bő ruházattal lehet a leghatékonyabban a leégés ellen védekezni.

A legmelegebb órákban, 11 és 15 óra között érdemes árnyékos helyen tartózkodni.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?