A Határ út és az Illatos út között fiatalítják az erdőt

Oszd meg másokkal!

Desktop
Itt (forrás: erdoterkep.nebih.gov.hu)

Az Epreserdő Határ út és Illatos út által határolt részén az erdő fiatalításába kezd a területet kezelő Pilisi Parkerdő Zrt. 

A nagyon gyenge termőhelynek számító homokos talajon idős, azaz 60 év feletti akácok, fehér nyárak és ostorfák alkotják a jelenlegi erdőállományt. Az idős fákat először eltávolítják, majd a területet rendbe teszik és előkészítik a talajt a sarjaztatásra. Ez a talajban maradó gyökerek megszaggatását jelenti, amikből még a nyáron új fák nőnek a kialakított barázdákban, és őszre már 1-1,5 méter magas fiatalos boríthatja ismét a talajt.

A munkálatok semmilyen összefüggésben nincsenek a környéken híresztelt, esetleges útépítési tervekkel - írja a ferencvárosi önkormányzat oldala. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek