Tervek: ilyen lesz az őszre elkészülő Nehru part

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: ferencvaros.hu)

Korábbi cikkek a témában:

Az önkormányzat bejáráson ismertette a Nehru part rekonstrukcióját. A több mint 29 ezer négyzetméterre kiterjedő projekt őszre készül el a tervek szerint.

A parkrekonstrukció részletei:

  • Játszótér

A  park középső részére helyezik át a játszóteret, amely jelentősen nagyobb lesz, és jóval több szolgáltatást nyújt majd. A korábbi játszóeszközök egy részét átköltöztetik, és új, a különböző korosztályú gyerekeket kiszolgáló játékokat is telepítenek. A játszóteret védő kerítés a tervezett terepjátékba integrálva, rejtve kerül kialakításra.

  • Sportolási lehetőségek

A park valamennyi korosztálynak biztosít majd sportolási lehetőségeket: a Petőfi híd alatti részen például egy többfunkciós extrémsport-pályát alakítanak ki, amit gördeszkások, kerékpárosok vehetnek igénybe. Szintén megújul a jelenlegi sportpálya, ami új aszfaltburkolatot, kézilabdakapukat, kosárlabda palánkokat és korszerű labdafogó kerítést kap. A sportpálya mellett kültéri fitnesz-eszközök elhelyezésével kiegészítő sporttér alakul ki. A park déli területén 5 darab sakkasztal telepítése tervezett. A közösségi játéktér dombok közé illesztett, átmenő úttal lesz kiépítve, a környező, gyeppel fedett dombok a téli időszakban szánkódombként funkcionálnak. A parkhasználók biztonsága érdekében kerékpárút nem lesz a területen, azt – a bringás szervezetekkel egyeztetve – a Közraktár utca felújításakor alakítanak majd ki.

  • Zöld területek

Különösen nagy hangsúllyal szerepel a tervekben a zöld felületek kialakítása, minőségük javítása. A fákat szakszerűen gallyazzák, a beteg, balesetveszélyes példányokat kivágják, ezzel párhuzamosan jelentős számú új, egészséges fát telepítenek. A parkosítás során 12 805 db új cserjét, félcserjét és 7444 db díszfüvet, hagymás növényt ültetnek, illetve 11 és fél ezer négyzetméteren gyepesítenek. A Bálna közelében egy tágas zöld területet alakítanak ki, amely szabadtéri rendezvények megtartására is alkalmas lesz. A Közraktár utca felőli árvízvédelmi fallal határolt területen egy biodiverz kertet hoznak létre, melyben speciális honos és nemesített évelő, valamint egynyári növényekből álló magkeverékeket tesztelnek, különböző ültetési technológiák alkalmazásával.
A parkban a zöldfelületek öntözését biztosító automata öntözőrendszer létesül.

  • Utak, sétányok

A parkon belüli sétányok szilárd burkolatát elbontják, helyette stabilizált, vízáteresztő burkolatot kapnak. A Duna-parti széles sétautat pedig a Bálna menti parti sétány folytatásaként, térkő-burkolattal építik ki. A terület közvilágítási rendszere is korszerűsödik a szükséges kandeláber áthelyezések, valamint új lámpatestek telepítése által. A megújuló park területén összesen 126 padot helyeznek ki.

  • Új szolgáltatások

A Petőfi híd és a HÉV-megálló közé eső területen épül meg a főváros egyik legnagyobb, közel 1000 négyzetméter alapterületű, két részből álló (kis- és nagytestű kutyák szétválasztását szolgáló) kutyafuttatója.
A jelenlegi BKV épület átalakításával büfét és férfi, női, illetve pelenkázó asztallal felszerelt mozgássérült WC-t alakítanak ki. 

Reméljük, jól sikerül majd. A bejáráson megemlítették, hogy nemsokára a Bakáts tér és a Bakáts utca felújítása is megkezdődhet - írja az önkormányzat oldala.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?