Ez is Kálvin tér – csak korábban

Oszd meg másokkal!

Desktop
Ilyen volt (forrás: Budapest a múltban)

Bizony, Kálvin tér, mégpedig 1973-ból. Mindenütt kockakő, a villamos a Baross utcában is jár, és rákanyarodik a Kiskörútra. Mint látszik, a 74-es troli erre járt, épp a Baross utcába készül bekanyarodni. Az Orczy térig járt. Ma már picit vicces a szocialista nosztalgiakocsikat látni: Wartburg, Zsuk, Kamaz. Sőt, egy Velorex is van a képen.

A tér neve sokat változott az idők folyamán, így: 1953-tól Kálvin tér, 1875-től Calvin tér, 1866-tól Heu Platz (Széna tér), A XIX. században Heu Markt (széna piac), A XVIII. században Heu -und Borstenviehhandler Platz (széna és disznókereskedők tere, A XVIII. században, korábban Ketschkemeter Platz (Kecskeméti tér) - írta az ilyenisvoltbudapest.hu.

Manapság így fest ez a rész.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek