A Miniszterelnökség venné meg a volt királyi zálogházat a Lónyay utcában

Oszd meg másokkal!

Desktop
A kérdéses épület (forrás: mno.hu)

Lázár János minisztériuma venné meg a Lónyay utca 30-32. és a Kinizsi utca 12. szám alatti egykori királyi zálogház épületét - írta a Magyar Nemzet.

A 4500 négyzetméteres ingatlan áprilisban kapott műemléki védettséget, az akkori határozat azt is kimondta, hogy a kormánynak elővásárlási joga van. A szerdai kormányhatározat alapján a Miniszterelnökség azonnali hatállyal is megveheti az épületet, a szükséges forrást pedig a nemzeti fejlesztési és nemzetgazdasági tárcának kell előteremtenie - írja az oldal. 

Egyelőre nem tudni, milyen céllal vennék meg az épületegyüttest, és azt sem, hogy mennyiből. 

"A kiszemelt, L alakú, klinkertéglás homlokzatú saroképület 1901 és 1903 között épült, Révész Sámuel és Kollár József tervei alapján, és évtizedeken át a Magyar Királyi Központi Zálogház központja volt. Később a BÁV fióktelepeként funkcionált, mígnem 2007-ben megvette a hárommillió forintos tőkével jegyzett, „szállodai szolgáltatásokat” nyújtó Catalonia Hungary Kft., amely(...)jelenleg is a saroképület tulajdonosa." - írta a Magyar Nemzet. A korábbi tervek szerint az ingatlanból szállodát csináltak volna. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek