Kollégium lángolt a Ráday utcánál: egy megégett holttestet találtak az épületben

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: Mihádák Zoltán - MTI)

A református egyház kollégiumának több helyiségében ütött ki tűz szerdán este a Ráday utcánál (Markusovszky tér). A kollégium második és harmadik emelete gyulladt ki. Oltás közben egy megégett holttestet találtak a harmadik emeleten, a lépcsőfordulóban. 

Húsz gépjárművel több mint hatvan fővárosi tűzoltó vonult a helyszínre. Mintegy 80 embernek kellett elhagynia az épületet, akik melegedőbuszban várhatják meg a munkálatok végét. Nem sokkal éjfél előtt a tűzoltók a lángokat eloltották, de az épületben az összes izzó, parázsló részt fel kell kutatni és el kell oltani, ami még órákig eltarthat. A holttest azonosítás még folyamatban van.

A Magyarországi Református Egyház közleménye szerint a tűzeset a Ráday Kollégiumban történt. A kollégiumban 130 diák lakik, de nem mindenki tartózkodott az épületben, mert többen hazautaztak a vizsgaidőszak alatt. A diákok ideiglenes elhelyezésében segít a 9. kerületi önkormányzat és az evangélikus egyház is.

A Ráday Kollégiumban többségében a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karán tanuló diákok élnek.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek