Kigyulladt egy ferencvárosi társasház

Desktop
Olvasói fotó / Szegediné Némedi Éva
Olvasói fotó / Szegediné Némedi Éva

Mintegy kétezer-négyszáz négyzetméteren égett a tetőszerkezet az Ipar utca és a Soroksári utca sarkán.

19:00: Elfojtották a hétfő késő délelőtti tűz lángjait az Ipar utca és a Soroksári utca sarkán lévő hétemeletes társasházaknál. Körülbelül kétezer-négyszáz négyzetméteren égett a tetőszerkezet. Az oltás idejére a környező ingatlanokat kiürítették. A helyszínre több mint ötven tűzoltó érkezett ki, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, több oldalról támadva, vízágyúkkal és több vízsugár segítségével akadályozták meg a tűz továbbterjedését. Jelenleg az utómunkálatok zajlanak. A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett, de a környéken az egészségügyi határértéket meghaladó arányban nem mutatott ki veszélyes anyagot a levegőben – tudtuk meg az FKI-tól.

14:22: A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint körülbelül kétezer-négyszáz négyzetméteren ég a tetőszerkezet az Ipar utca és a Soroksári utca sarkán lévő hétemeletes társasházban. A tűzoltás idejére az épületet és a környező lakásokat kiürítették. A helyszínre több mint tíz tűzoltó gépjárművel érkeztek ki a hivatásos és önkéntes tűzoltók. Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, több oldalról támadva, vízágyúkkal és több vízsugár segítségével megakadályozták a tűz továbbterjedését. A terület nagysága miatt elhúzódó tűzoltási munkálatokra kell számítani.

12:55: Egy hétemeletes társasház felső szintjén keletkezett tűz hétfő kora délután az Ipar utca és a Soroksári utca sarkán. A tűz mintegy kétszáz négyzetmétert érint. A lángok oltásán közös erővel, több oldalról támadva, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett dolgoznak a tűzoltók. A lángok átterjedtek a szomszédos lakóház tetőszerkezetére, ezért a társhatóságokkal közösen megkezdték a környező lakások kiürítését.

12:01: Tűz ütött ki egy társasházban az Ipar utca és a Soroksári utca sarkán hétfőn dél tájban. A tűzhöz nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók, akik megkezdték a lángok oltását. Az oltási munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja – tájékoztatott a katasztrófavédelem. A tűzben szerencsére senki nem sérült meg.

A tűzoltás idejére lezárták a Soroksári utat a Haller utca és a Boráros tér között mindkét irányban. A forgalmat befelé a Mester utcán át, kifelé a szervizúton terelik. A 23-as, a 23E, az 54-es és az 55-ös busz terelve közlekedik, nem érinti a Haller utca / Soroksári út megállót.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek