Sztrájkolni kezdtek a fogorvosok, nem lesz ellátás sok helyen

Desktop
a kép illusztráció

Hétfőtől sztrájkolnak a körzeti fogorvosok - írja a 24.hu.

A fogorvosok nagy része jelezte, hogy mától szeptember 13-ig csak az ügyeleti és sürgősségi ellátást biztosítják, vagyis akinek nem akut fogászati problémája van, a következő két hétben jobb, ha magánrendelőt keres fel.

Mivel vállalkozói státuszban dolgoznak, nem sztrájkolnak, hanem kollektíven szabadságra mennek a fogorvosok a következő két hétre, így hívják fel a figyelmet az alapellátó fogorvosokat sújtó problémákra. A legnagyobb gond, hogy a jelenlegi állami finanszírozás mellett nem tudják a rendelőket hosszú távon, kiszámíthatóan és biztonságosan működtetni. 

A pénz nem elég a gépek, berendezések beszerzésére és javítására, pedig egy fogorvosi praxis eszközparkja jóval több anyagi ráfordítást igényel, mint egy háziorvosi rendelőé - írja a lap.

Amúgy a kerületi fogorvosokat ide kattintva találod meg a helyi Hol-Mi? adatbázisunkban!

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek